Jump to content

promjena odluke o skrbnistvu djeteta


HERCULES

Preporučene objave

moja kcerka je sad 9 godina, zivi sa ex. i novim suprugom i s njim ima vec dvoje djece, jedno 2 god i jedno 4 god., ona radi puno radno vrijeme i njen muz,tkz. ocuh moje kceri. ja radim u EU i zovem kcer svake nedjelje i vdam je po sudskoj presudi. u jednom tel. mi se kcer pozalila da ju je ocuh istukao, sto mi je i bivsa zena potvrdila. i da zeli doci zivjeti kod mene.na to sam ja podneo prijavu policiji i uredu za socijalni rad, gdje je policija ustanovila da su obadvoje pocinili prekrsaj na stetu moje kceri i od lijecnika je podnesena bolnicka prijava protiv moje bivse supruge. Na to je centar za soc. rad izrekao upozernje njima i to bi bilo sve. ja sam podneo zahtjev sudu da se dijete meni dodijeli, na sto me je sudac gledao kao kriminalca( poznaje moju bivsu suprugu i zovej je imenom), na to su moji odvjetnici tezili vjestacenje u zagrebu, koje ja moram platiti 10000 kuna!!. da li netko ima iskustva s tim vjestacenjem na koje moram ici i ja i moja kcer i bivsa supruga, a "ocuh" NE!!. molim vas za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moji odvjetnici su misljenja da je to malo za izuzece jednog suca. U svakom slucaju nije odbio vjestacenje u Zagrebu.Sad je naravno izvrsen strasan pritisak na moju kcer ,gdje joj se prijeti ako dode k meni nece nikad vise vidjeti majku i takve stvari. Sad nakon tri mjeseca borbe, moja kcer kaze da sad zeli ostati kod majke i ja se pitam imali smisla uopce ici na to vjestacenje u Zagreb? Da li bi vjestaci prepoznali kad je dijete isplaseno i dodijelili meni dijete? MOLIM ZA SAVJET!

UNAPRIJED HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da su vam odredili kombinirano psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje...Ako je tako, oni će znati prepoznati strah vašeg djeteta. Uostalom, stručnjaci razgovor provode nasamo sa djetetom, a ono što vi možete učiniti jest razgovarati prije s kćerkom, ne nagovarati je protiv majke, nego joj jednostvano reći neka se ne boji i neka bude iskrena i kaže što zaista želi, a da se vi kao roditelj nećete ništa na nju ljutiti.

Bilo bi dobro da postavite zahtjev da vještačenje obuhvati i očuha, ako je upravo on bio nasilan prema djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

destiny je napisao:

..pozdrav..Vaš slučaj je ogledni primjer kako je nakaradan naš obiteljski zakon,kao i još mnogo stvari u ovoj državi....moj savjet je da ne odustajete..ili pak ako se odlučite odustati ,po ovom zakonu dijete sa 12 godina može samo odlučiti s kim će živjeti...

pozdrav

aTo se samo moze desiti u hr da roditelji prodju sa obicnom opomenom, da li se to desilo u eu dzavi, djete bi se automatski zastitilo,u ovom slucaju ocuh i majka morali bi platiti novcanu kaznu( mogucnost oduzimanja djeteta). U slucaju da djete ostane da i dalje zivi sa njima majka i ocuh morali be se redovno javljati u ustanovu koja se bavi pravilnim odgojom djece.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija