Jump to content

pomoć


anonimno

Preporučene objave

Molim vas za pomoć, policajac sam i dragovoljac od 91 g. Unutar Mup-a počeli su sistematski pregledi na kojima nisam prošao iz razloga što sam u više navrata bio na bolovanju radi ptsp. Dobio sam rješenje da sam nesposoban za službu i da moram ići na PZK, što mi je sad najbolje činiti pošto nisam podnosio zahtjev za invalidnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što mi je sad najbolje činiti pošto nisam podnosio zahtjev za invalidnost.

 

organizirati se s ljudima u slicnoj situaciji i pred ustavnim sudom napasti konkretnu odredbu zakona koja ti, uslijed proteka vremenskog roka, onemogucuje ostvarenje statusa hrvi.

 

naime, ako se suprotno svakoj medicinskoj cinjenici od kojih bi osnovna bila ona da se daleko najveci broj ptsp-a manifestira odmah ili najkasnije 6 mjeseci nakon traumatskog dogadjaja, a kasnije samo iznimno, u hrvatskoj ipak dogodilo da se daleko najvise ptsp-a pojavilo punih 10 godina nakon rata, onda je pitanje zasto je to bas 10 godina, a ne 15, 20 ili 100.

 

prema tome, buduci da ne postoji racionalno niti na struci temeljeno objasnjenje za rok od 10 godina, tvoja su ustavna prava ovom odredbom povrijedjena jer nisi jednak pred zakonom kao ona masa koja je prolupala u "propisanom" roku.

 

trebao bi se udruziti sa ljudima u istoj situaciji (sto vise to bolje) i ovaj problem iznijeti puckom pravobranitelju.

 

pa kad je bal, nek je maskenbal, ionako je i sada brojka tesko podnosljiva i za daleko snaznije ekonomije od hrvatske, ali kd rezu - da bar budes u istoj situaciji kao i oni koji su sami i u roku otisli psihijatrima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

organizirati se s ljudima u slicnoj situaciji i pred ustavnim sudom napasti konkretnu odredbu zakona

 

a osim toga, i unatoc cinjenici da si se malo "igrao" sa ptsp-bolovanjima stavljen si u situaciju da te se, zbog cinjenice da NISI trazio mirovinu vec si htio raditi - na neki nacin "kaznjava" u odnosu na one medju kojima zacijelo ima i pojedinaca koji su dali sve od sebe da ih se umirovi.

 

to takodjer nije nikako u redu, niti sa pravne, ali niti sa ljudske strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda i imaš nekih izgleda ali ne previše nisam upućen kako je to kod policije,ali načelno ako možeš dokazati bolest odnosno nastanak prije zakonskog roka onda sigurno ima elemenata kojima možeš pokrenuti utvrđivanje invalidnosti,mada mislim da više nisi u poziciji da odradiš komisije i da to bude povoljno za tebe,moralna načela su često u suprotnosti sa zakonskim odredbama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao dragovoljac Domovinskog rata u mirovinu možeš i bez statusa HRVI i ona nije loša. Temeljem članka 14 do 21 Zakona o pravima branitelja odi svom liječniku opće prkse i neka ti ispuni obrazac IN-1. To ti je prijedlog za medicinsko vještačenje. U njemu neka obavezno piše da si dragovoljac i priloži ratne puteve. Zle jezike ignoriraj, da su su pobrinuli za one koji su ih branili mi ne bismo morali ni odlaziti po PTSP u mirovinu. Neka sikću po partizanima koji još imaju mirovine i nitko ih ne proziva. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka sikću po partizanima

 

pa opet imamo brita (to je onaj koji trenutno "jaca papire") koji poziva citatelje foruma "da sikcu po partizanima" , a pod partizanima valjda podrazumijevajuci antifasiste...

 

ali i to je valjda u skladu sa pravilima na nacin na koji ih vi tumacite...

 

mislim meni je zao sto sam definitivno najbrisaniji autor na ovom threadu, trudim se postupati u skladu sa pravilima, doista ih ponekad krsim, ali ja, kao sto vidite, ne radim nista sto ne rade drugi prema kojima ne primjenjujete ali bas nikakve mjere...

 

pa ne znam cime sam zasluzio ovu vasu osobitu paznju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija