Jump to content

Novcana kazna i zabrana polaganja B kategorije na 2 godine


Mihael15

Preporučene objave

Miha,ostao sam bez vozačke i također dobio zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 2god.,odnosno do 5mj.2025.,pravomoćnom presudom ove godine u 5mj.Dok traje zabrana upravljanja vozila u auto školi možeš položiti samo propise i prvu pomoć,vožnja je zabranjena jer ti je izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom.Ne smiješ voziti ni u auto školi jer ukoliko dođe do sudara,ili te uhvati policija (zaustavljaju i automobile auto škola) kaznu dobiješ ti,instruktor i auto škola.Ove godine u 9mj.razgovaram sa instruktorom vožnje u auto školi (nakon što sam položio propise) i pitamo se da li smijem nastaviti dalje sa vožnjom? Obzirom da HAK,nakon uspješno položenog vozačkog ispita,šalje policiji potvrdu o položenom ispitu polaznika,osobno zovem HAK da se informiram.

Ovako stvari stoje:Oni koji su pod zabranom upravljanja vozilom položili vozački ispit,policija nije priznala vozaču dozvolu i morali su polagati ponovno (ovisi kako su se dogovorili sa svojom auto školom,odnosno neki su samo platili ponovni konačni ispit, dok su drugi morali ponoviti cijelo gradivo i platiti sve.).Greška sistema koji se nije uskladio na relaciji policija,liječnički,HAK.Sada je to riješeno tako da HAK svakog polaznika,pomoću policije,kontrolira,i onaj koji je pod zabranom, HAK mu ne odobrava konačni izlazak pred ispit dok mu ne istekne kazna.

Nadalje,liječnički...Kao recividist dolazim na liječnički....kod psihologa rješavam tremor i idiot test...kod psihijatra moram čučnuti,i naposljetku završavam kod liječnika opće prakse koji mi izdaje uvjerenje na 1god.Vrisnuo sam,što...1god? Molim.Nemojte nas ništa pitati,pitajte policiju.Ovo vam je svojevrsna kazna (pitam se svojevrsno po kojem zakonu?),a što možete,veli ona meni,ništa.Ali tu nije kraj,unutar te 1 god. ukoliko napravite prekršaj i slijedeće godine vas čeka opet 1god.,što će reći da morate voziti tu godinu bez i jednog prekršaja.Aleluja.

P.S

Nakon što vam istekne kazna (možete provjeriti u policijskoj postaju po mjestu svoga pribivališta do kada vam traje) zatražite potvrdu o prestanku zabrane upravljanja vozilom i time se vratite u auto školu,i priložite je HAK-u prilikom izlaska na ispit.Živjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi dobio zabranu upravljanja nego ti je vozačka ukinuta i ne smiješ polagati 2 godine od izdavanja rješenja o ukidanju vozačke.

A što se tiče tvog liječničkog privremeno si sposoban na 1 godinu pa opet na pregled a možeš pravit prekršaje osim onoga sa alkoholom preko 1.5 jer onda automatski ideš na pregled ali ne na kontrolni nego izvanredni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po pitanju vozačke složio bi se s tobom iako mi tako ne piše u presudi.Možda je sutkinja nedovoljno pažnje posvetila predmetu,pa je presuda napisana zbrkano.

Po pitanju liječničkog onako je kako sam napisao gore,odnosno kako mi je rečeno.No dobro,da se ne nadmudrujemo svaka informacija dobro dođe da ljudi znaju što ih očekuje kroz naše seriozne zakone.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prestar sam za droge,nikad nisam uhićivan kao ni kažnjavan zbog droga.Ne koristim droge niti su mi one potrebne.Jurim na posao jer je tamo negdje pukla cijev...policija me zaustavlja...ograničenje 50Kmh,a ja 100Kmh + 0,98 promila.Zabrana upravljanja 3mj.Pod zabranom nastavljam dalje voziti...skida me presretač ali mi umjesto kazne ispisuje prekršajni nalog za sud i pušta me...na sudu (nakon 14mj.) dobijem 45 dana zatvora na 1 god.uvjetno...Pravomoćnom presudom suda gubim vozačku u potpunosti zbog skupljenih 13 kaznenih bodova iako mi sud ne oduzima vozačku (sud ne može utjecati na kaznene bodove)...Nastavljam dalje voziti i ove godine u 1mj.,zaustavlja me policija...2,33promila i bez vozačke...oranice trežnjenje,12 kaznenih bodova odmah i prekršajni sud...na sudu potvrđena novčana kazna,na prijedlog policije, u iznosu od 20tkn (sud je napisao da je umanjena,vjerojatno što mi je mogao ispisati 30tkn max),+60 dana zatvora momentalno ukoliko se uhvatim u novom prekršaju i zabranu upravljanja na 2god.,...ne vozim više jer mi je istekla registracija...auto je odjavljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija