Jump to content

Ovlasti skrbnika nad nekretninom


zabrinuta8

Preporučene objave

Moja majka je teški psihički bolesnik, ima šizofreniju i odbija ići u dom. Već mjesec i pol je u mentalnoj bolnici, a nešto prije toga je pokrenut proces oduzimanja poslovne sposobnosti i CZSS će joj dodijeliti skrbnika pošto ja nemam kapaciteta da brinem o njoj zbog dugogodišnje depresije u koju me dovela briga o njoj. 

Majka ima stan, ja sam kći jedinica i ono što me zanima je da li skrbnik može prodati taj stan ili ga prepisati nekom privatnom domu? Ja ne živim trenutno u tom stanu, ali ne bih voljela jednog dana ostati na cesti, to mi je jedino nasljedstvo. Postoje dva državna doma koja skrbe o psihički bolesnim osobama, ali su tamo liste čekanja. Majka trenutno odbija uopće ići u dom, a socijalna služba je više puta izjavila da oni bez njenog pristanka ne mogu ništa. Da li je to točno?

 

Majka ima i mirovinu, ali ona ne može u cijelosti pokriti troškove privatnog doma. A ne mogu niti ja s obzirom da nemam tolika primanja.

Zanima me da li skrbnik može donijeti odluku da se majku hitno smjesti u dom (ako ona pristane) i da to bude dom koji se mora plaćati?

uređeno: od zabrinuta8
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija