Jump to content

Uporabna dozvola


Petarizitalije

Preporučene objave

Susjed i ja smo dogovorili izgradnju jednostavne gradjevine na granici parcela, konkretno garaze. Njegova garaza se naslanja na granicu parcela. Na mojoj parceli jos nije nista izgradjeno sto bi se naslanjalo na njegovu garazu. Susjed je trazio uporabnu dozvolu i odbili su mu rjesenjem da s moje strane jos nije izgradjena ista, poluugradjena garaza, nego da se nalazi druga garaza koja izgleda da je na mojoj parceli, a zapravo je zasebna gradjevina sa svojim brojem cestice. Da li smatrate da ima osnova za zalbu na takvo rjesenje? Da li ja stvarno moram prvo izgraditi i svoju polugradjenu garazu uz njegovu da bi on mogao traziti uporabnu za svoju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod pomoćnih građevina da bi se dobila Uporabna dozvola, bitno je da je građevina izgrađena u skladu sa glavnim projektom te da svojom namjenom, smještajem na čestici i vanjskim mjerama, nije protivna parametrima prostornog plana. Kako je moguće, prema napisanome a zbog širine čestice, da se radi o mogućnosti gradnje poluugrađenih građevina, kako glavnih tako i pomoćnih, ono što bih eventualno vidio kao sporno bi bio nedostatak suglasnosti susjedu za tu gradnju bez obzira imali vi sličan objekat ili bi ga  planirali graditi u budućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija