Jump to content

Pravo na kupljeni stan- tko ima


Djevojka sa mora

Preporučene objave

Poštovani,

Molim za savjet. Baka je 2 godine prije smrti darovala unuci novce od kojeg je ona kupila stan. Nakon 2god i 2 mj. god ona je umrla. Tokom ostavinske rasprave stric od unuke je rekao da potražuje da taj stan  uđe u ostavinu jer je baka dala novce za života unuci . Imaju li pravo na taj stan drugi nasljednici? želim jos napomenuti da je baka za vrime života pomagala ostalim nasljednicima davajuci im poprilične iznose novca sa kojima su oni sagradili svoje kuće i opremili ih. Hvala na odgovorima. Za bilo kakva pitanja stojim na raspolaganju 

uređeno: od Djevojka sa mora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao vlasnik stana je upisana unuka (ona je dobila novac na ruke i otisla i kupila stan na svoje ime). Taj stan baka nije navela u oporuci uopće,odnosno nikakve oporuke nije bilo.Nego je stric kada je došla ostavinska rasprave rekao da želi da se i taj stan uvrsti u ostavinu.

Hvala od srca na pomoći:)

I onda je prekinuta ostavinske rasprava. On nije potraživao svoj dio nego traži cijeli stan pa da se kao on uračuna pa kad unuka dobije ostalo šta joj pripada da joj se odbije od toga stana. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On je i upućen u tužbu. Još od nasljednika su tu prisutni dida, strina i taj stric. Vjerovatno će i tužiti u roku od 30 dana. Ali da li oni imaju pravo tražiti taj stan da uđe u ostavinu? Da li će ta tužba imati uporište? Ne znam kako da se izrazim drugačije.. zašto bi to ušlo u ostavinu, to nije nasljeđe što je baka dala ..nigdje to nema napisano da je to darovano unuci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija