Jump to content

Putni troškovi


Milutin10

Preporučene objave

Pozdrav, 

smije li poslodavac (javna služba) odlučiti ne isplaćivati putne troškove za prijevoz na posao i sa posla radi privremene odluke Vlade o besplatnom prijevozu vlakom za stanovnike potresom pogođenog područja (SMŽ), unatoč svim odredbama zakona o radu te kolektivnom ugovoru za javne službenike? Hvala na odgovorima! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolektivni ugovor: 

Čl. 65. st. 1. i 12.

Zaposlenik ima pravo na naknadu troškova prijevoza dolaska na posao i odlaska s posla (u daljnjem tekstu: naknada troškova prijevoza), pod uvjetom da je udaljenost od njegovog prebivališta, odnosno boravišta do mjesta rada najmanje dva kilometra.

U slučaju postojanja organiziranog javnog prijevoza kojeg zaposlenik ne koristi, zaposlenik će ostvariti pravo na naknadu troškova prijevoza, koja će se za svaki pojedini mjesec isplaćivati u visini 1/12 cijene godišnje karte ako postoji mogućnost kupnje godišnje karte, odnosno u visini mjesečne karte ako ne postoji mogućnost kupnje godišnje karte, ili pojedinačne karte ako ne postoji mogućnost kupnje godišnje ili mjesečne karte.

Ako je zbog odluke Vlade prijevoz besplatan, onda trošak prijevoza ne postoji i ne isplaćuje se. Kad ponovno bude uvedena naplata, ponovno će vam se isplaćivati trošak prijevoza. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija