Jump to content

Kran (dizalica) sa obližnjeg gradilišta iznad dvorišta


jackisback

Preporučene objave

Pozdrav, na susjednoj parceli uz moje dvorište se gradi zgrada. Izvođač je postavio kran tik uz ogradu međutim navečer kada završe s radovima redovito zakrene kran koji onda cijelu noć "visi" iznad mog dvorišta.

Da li imam neku osnovu na koju bi se mogao pozvati jer mi nije baš ugodno hodati i boraviti u dvorištu dok mi je to iznad glave? Mislio sam otiči do voditelja radova i reći mu da to više ne ostavljaju tako ali bi to potkrijepio i nekim argumentima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 25. 01. 2024. u 10:24, jackisback je napisao:

Mislio sam otiči do voditelja radova i reći mu da to više ne ostavljaju tako ali bi to potkrijepio i nekim argumentima

Svaki rukovatelj kranskom dizalicom bi trebao biti osposobljen za isto pa ako je nakon radnog vremena ostavlja u istom položaju to može biti zbog prilagođavanja dizalice vremenskom periodu kada se dizalica ne koristi (izvan radnog vremena). U tome slučaju  se strijela dizalice okreće prema vjetru (ili očekivanom smjeru vjetra za to područje) i otpušta spojnica od okretnog mehanizama a da bi se glavna strijela slobodno okretala i izravnavala sa smjerom i mogućim jačim udarima vjetra. Takovo prilagođavanje spada u domenu zaštite na radu i ako se to pravilo ne poštiva, može dovesti do rušenja dijela ili cijele kranske dizalice. Ako se radi o tome, trebali bi biti sretni da netko vodi računa o zaštiti gradilišta i okolnih nekretnina. Pa bi vam se valjalo za početak raspitati radi li se o tome, ako je odgovor da onda nemate nekakovih argumenata bez obzira što se vama to ne gleda iznad dvorišta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija