alena1 objavljeno: 28. siječnja Dijeli objavljeno: 28. siječnja molim savjet imam 39 g i 9 mj staža, razmišljam o prijevremenoj mirovini, rođena u 9 mj 1965. ako se odlučim da radim do 31.12.2024. to bi bila prijevremena mirovina od 01.01.2025. Kao dugogodišnji osiguranik imam uvjet za punu mirovinu u 9 mj 2025. Zanima me, ako npr krenem u mirovinu od 01.01.2025. da li mi se penalizira samo 9 mjeseci odnosno 1,8 % (do uvjeta za mirovinu dugogodišnjeg osiguranika ili do uvjeta sa starosnu mirovinu) ? tj da li onda od 9.mj.2025 dobivam punu mirovinu ili sam doživotno penalizirana Na što utječe staž za dvoje djece ? na visinu mirovine ili ? Odradila sam pretkompletiranje, što trebam provjeriti, i koji je slijedeći korak i termin (ako se odlučim za prijev mir od 01.01.2025.) ? Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 29. siječnja Dijeli odgovoreno: 29. siječnja Penalizira se zauvjek. Staž sa 2 djece donosi povećanje od 2xAVM (trenutno 11.77 eura). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alena1 odgovoreno: 29. siječnja Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječnja Hvala, još me zanima da li mi se penalizacija 0,2 računa do uvjeta za mirovinu kao dugogodišnjeg osiguranika ili do uvjeta za klasičnu starosnu mirovinu ? Odradila sam pretkompletiranje, što trebam provjeriti, i koji je slijedeći korak i termin (ako se odlučim za prijev mir od 01.01.2025.) ? Ako se odlučim npr za prijev mirovinu od 01.01.2025., mogu li raditi 4 sata 9 mjeseci do dana uvjeta za mirovinu kao dugogodišnjeg osiguranika tj do 09.mj.2025. ? Da li onda nakon 09 mj 2025 dobivam punu mirovinu - bez penalizacije ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 29. siječnja Dijeli odgovoreno: 29. siječnja Mislim do uvjeta za starosnu. 4 sata se mora radit 2 godine da bi preračunavali mirovinu. Na istoj stranici imate i "izračun mirovine" samo kliknete prijevremena i oni će vam izračunat mirovinu. Nema povrata penalizacije,jednom kad uzmu to je to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.