bushra objavljeno: 28. siječnja objavljeno: 28. siječnja (uređeno) U suvlasnickom sam odnosu parcele od 3 hektara ne mogu postići sporazumno rjesenje sa ostalim vlasnicima još dvoje vlasnika je u pitanju ,koji bez mojeg znanja (obzirom parcela nije u mojem gradu) daju pravo korištenje parcele potom uzimaju naknadu a meni ništa Mogu li ja od suda zatražiti razvrgnuće suvlasništva i da sud stavi zemljišta na prodaju uređeno: 28. siječnja od bushra Greška u pravopisu Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 29. siječnja odgovoreno: 29. siječnja Možete podnijeti prijedlog radi razvrgnuća suvlasničke zajednice. Ako je moguća geometrijska dioba (dakle parcelacija da svakome pripadne njegova čestica), sud će tako razvrgnuti suvlasništvo. Ako geometrijska dioba nije moguća, onda se pristupa civilnoj diobi (procjeni vrijednosti, prodaji nekretnine i podjeli kupovnine suvlasnicima). Osim toga, možete ih tužiti i za isplatu vašeg dijela naknade za korištenje zemljišta. drot13 i artus 2 Citiraj
bushra odgovoreno: 3. veljače Autor odgovoreno: 3. veljače Dana 29. 01. 2024. u 9:02, LjuboZG je napisao: Možete podnijeti prijedlog radi razvrgnuća suvlasničke zajednice. Ako je moguća geometrijska dioba (dakle parcelacija da svakome pripadne njegova čestica), sud će tako razvrgnuti suvlasništvo. Ako geometrijska dioba nije moguća, onda se pristupa civilnoj diobi (procjeni vrijednosti, prodaji nekretnine i podjeli kupovnine suvlasnicima). Osim toga, možete ih tužiti i za isplatu vašeg dijela naknade za korištenje zemljišta. Da li za parcelaciju trebam odvjetnika ili mogu sama podnijeti prijedlog sudu? Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 3. veljače odgovoreno: 3. veljače Možete sami podnijeti prijedlog, ali uvijek savjetujem da se za bilo koji sudski postupak angažira odvjetnik Citiraj
Ivo Kermartin odgovoreno: 3. veljače odgovoreno: 3. veljače prije 5 sati , LjuboZG je napisao: Možete sami podnijeti prijedlog, ali uvijek savjetujem da se za bilo koji sudski postupak angažira odvjetnik Po novom ZZK prijedlog na ZK mora slat biljeznik ili odvjetnik Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 3. veljače odgovoreno: 3. veljače prije 1 sat, Ivo Kermartin je napisao: Po novom ZZK prijedlog na ZK mora slat biljeznik ili odvjetnik Da, ali prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice, o kojem smo razgovarali, je izvanparnični postupak u kojem se stranka može sama zastupati, a ne zemljišnoknjižni postupak. Izričito je rečeno da se sporazum ne može postići, dakle ne pričamo o parcelacijskom elaboratu koji će stranke same izraditi i provesti, već o izvanparničnom postupku radi razvrgnuća suvlasničke zajednice. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.