Jump to content

sudska presuda


anonimno

Preporučene objave

Da li je za izricanje sudske presude presudan nalaz istražnog suca. Naime, istražni sudac nije izašao na prometnu nesrecu sa naknadnim smrtnim ishodom sudionika.

 

Istražni sudac može, a ne mora izaći na mjesto prometne nesreće.

Ako je izašao on će sačiniti zapisnik o očevidu, a ako nije, to čini policija, ili već prema njegovoj odluci..

Za presudu su važni svi dokazi - zapisnik o očevidu je samo jedan od njih..ali, ako u samom startu, prilikom očevida, svi potrebni i pronađeni tragovi na mjestu prometne nesreće nisu konstatirani, mogu nastati problemi u dokazivanju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam sigurna,provjerite još,ali mislim da sudske troškove(to ne uključuje troškove odvjetnika!!!)sud plaća tj.oslobađa vas od njih u slučaju da vam imovinsko stanje to ne dopušta i da vam je time ugrožena obtelj i sl...No mislim da zahtjev za oslobođenje treba podnijeti ili izreći još na prvom ročištu.Mi smo to učinili i uspjeli smo!Čak i troškove vještaka iako smo bili tuženi i izgubili!No isto tako mislim da to sud može i ne mora učiniti tj.NJIHOVA SLOBODNA ODLUKA!Pogotovo ako se izazovu dodatni troškovi koji nisu bili nužni ili ako nije bilo povoda za tužbu i sl...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema cl. 125. st. 2. t. 7. ZKP nagrada i nuzni izdaci branitelja, nuzni izdaci privatnog tuzitelja i ostecenika kao tuzitelja i nuzni izdaci njihovih opunomocenika, smatraju se troskovima kaznenog postupka.

 

Svi sudionici u postupku, prema cl. 127. st. 1. ZKP, ako su svojom krivnjom doveli do opstrukcije postupka podmiruju troskove u onom dijelu postupka koji su ostetili.

 

Sukladno cl. 128. st. 1. ZKP, ako sud okrivljenika oglasi krivim, tada okrivljenik podmiruje sudske troskove. U slucaju obustave postupka ili oslobadjanja od optuzbe odnosno njezina odbijanja, a prema cl. 129. st. 1. ZKP, teret troskova kaznenog postupka pada na proracunska sredstva.

 

Osoba koja podnese laznu prijavu snosit ce troskove kaznenog postupka za tu prijavu (cl. 129. st. 2. ZKP). Iste ce troskove podnosit privatni tuzitelj (st. 3. istog clanka) ukoliko okrivljenik bude oslobodjen optuzbe ili se ona odbaci. Ako je postupak obustavljen zbog odustanka, privatni tuzitelj i okrivljenik mogu se dogovoriti oko podmirenja troskova. Prema st. 4. istog clanka, ostecenik koji je odustao od prijedloga za kazneni progon podmirit ce troskove kaznenog postupka ako okrivljenik nije izjavio da ce ih podmiriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Da li je policija dužna postupati i kroz koju formu u slučaju kada je u prometnoj nesreći nastupila materijalna šteta, sudionici se udaljili i popunili Europsko izvješće, prijavili na osiguravajuće društvo a naknadno je jedan sudionik zatražio liječničku pomoć ? Da li to podliježe privatnoj tužbi, a ne službenoj dužnosti ? Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija