Jump to content

Poslodavac-mobing


Upit12345

Preporučene objave

Postovani, ljubazno molim pomoc i pravni savjet.

Radim u jednom trgovackom drustvu u manjem mjestu gdje se svi znaju i gdje politika povlaci sve konce.

Na radnom mjestu referenta sam, te moja sefica mobingizira vecinu kolega, pa tako i mene (naravno o tome se suti jer se nitko nikome ne zeli zamjeriti). 

Zadnje sto je ucinila je da me zvala na mojem bolovanju koje sam otvorila zbog njege  bolesnog djeteta (3god). Zvala je iz razloga sto je zeljela provjeriti smijem li ja biti na bolovanju jer mi je suprug na roditeljskom dopustu (2mj pravo za dijete do 8.god djeteta, imamo dvoje djece pa shodno tome je suprug 4mj). Kako nam djeca imaju inace zdravstvenih problema, jedna sa srcem druga sa bubrezima, zasad je sve pod kontrolom ali malo cesce imaju preglede, te taj isti tjedan kad sam ja uzela BO za njegu manjeg djeteta je drugo starije dijete imalo kontrolni pregled, te normalno ne bi mogao suprug biti na dva mjesta istodobno. Naravno tu informaciju da je suprug na roditeljskom nije od mene dobila, niti ja s njom komuniciram oko icega osim poslovno.

Taj dan kad me pozvala sam odmah zvala hzzo te su mi napisali u mailu da nema zapreke za moje BO.

Navedeno sam odmah proslijedila direktoru, njoj-sefici i sefici pravne sluzbe.

Sljedeci dan dobivam poziv od moje doktorice koja me obavjestava da je moj poslodavac (vjerojatno ona ili netko od njih troje) zvao nju i ispitivao za to moje bolovanje. Nakon toga saljem sluzbeni dopis rukovodecima u hzzo- te dobivam sluzbeni odgovor rukovoditeljice zdravstvenog osiguranja za cijelu RH da nema zapreke za moje BO po Zakonu -ZOZO (opsirnije je objasnila sa clancima Zakona itd).

Isto proslijedjujem direktoru, sefici i sefici pravne sluzbe.

Nakon toga dobivam poziv od sefice da nije dobro formuliran odgovor tog dopisa te da njoj nije to jasno itd. Bezobrazno zeleci mi reci da ako nesto ne bude valjalo sa mojim doznakama da ce mene hzzo potrazivati a ne njih kao poslodavca. Ja sam odgovorila da ako je sta nejasno neka se javi toj gdji rukovodecoj iz hzzo-a.

Zasad se direktor ni sefica pravne sluzbe nisu izjasnili za nista, te je moje pitanje kako se nadalje postaviti, potraziti li pravnu pomoc, prijaviti seficu/poslodavca? Nazalost bojim se da ovo nije i nece biti izoliran slucaj te da me uzela na "pik". 

Ljubazno molim pomoc, jer zaista ne znam sto dalje.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Upit12345 je napisao:

Ja sam odgovorila da ako je sta nejasno neka se javi toj gdji rukovodecoj iz hzzo-a.

Ovo ste joj trebali reći odmah na prvi poziv koji Vam je uputila i niste bili dužni nikoga zvati i provjeravati svoj status.

prije 10 sati , Upit12345 je napisao:

Zasad se direktor ni sefica pravne sluzbe nisu izjasnili za nista, te je moje pitanje kako se nadalje postaviti, potraziti li pravnu pomoc, prijaviti seficu/poslodavca?

Uputiti je da ste na bolovanju i da kontaktira ovlaštene osobe, a ne Vas dok ste na bolovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija