Jump to content

Osobna invalidnina (po novom inkluzivna naknada).


PredragS.

Preporučene objave

Poštovani, zanimaju me prava za mog oca.

Naime,mome ocu je naknadnim uvidom u CT (otpusno pismo sa datumom 09.10.2023)očitano da ima proširenu malignu bolest HCC multicentrični uz metastaze po peritoneumu tj. karcinozu peritoneuma i tromboziran portalni sustav jetre i VMS.Proglašen je palijativnim pacijentom s pravom na tim za palijativnu skrb.

Nakon razgovora sa njegovom liječnicom,rečeno mi je da otac ima pravo na,s obzirom na njegovo stanje, osobnu invalidninu i određene naknade za pomoć jer nije sam mogao obavljati osnovne životne potrebe( po dolasku iz bolnice bio je svjestan ali i praktički nepokretan te sam se ja osobno cijelo vrijeme brinuo o njemu 24/7 jer sam bio i jesam nezaposlen).

Nakon uputstva,otišao sam u Centar za socijalnu skrb u Koprivnici te sam tamo predao zahtjev za osobnu invalidninu sa svom potrebnom dokumentacijom.

Tamo mi je rečeno da će zahtjev biti obrađen po bržem postupku s obzirom na njegovo stanje.

Nakon 4 mjeseca,19.02.2024, odlazim u Centar za socijalnu skrb po informacije što bih mogao dalje učiniti po tome pitanju s obzirom na to da je otac,nažalost,preminuo 15.01.2024.

Tamo su mi se samo zahvalili na obavijesti te odgovorili da se postupak obustavlja jer komisija za utvrđivanje stanja nije izašla na uviđaj.

Mene sad zanima ,s obzirom na predanu dokumentaciju ali i dokumentaciju koja nije predana jer se sve događalo nakon zahtjeva(4 puta sam morao zvati Hitnu pomoć zbog njegova stanja od čega je 3 puta završio na medicinskoj obradi o čemu posjedujem dokumentaciju), da li mogu postaviti kakav zahtjev za retroaktivni povrat sredstava na koja je imao prava ili barem na neku žalbu zbog nepravovremenog izlaska na uviđaj stanja od strane potrebne komisije.

Nadam se da sam barem donekle uspio objasniti svoj slučaj a ako je potrebno nešto više od toga,bio bih vam vrlo zahvalan na nekoj mogućoj obavijesti ili uputstvu.

S poštovanjem i uz zahvalu te srdačan pozdrav

Predrag.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija