Jump to content

Pohlepni susjed


Wildcat

Preporučene objave

Ispred moje kuce je susjed s kucom na dva kata punoj apartmana.Ali pored te postojece sagradena je jos jedna prizemnicau kojoj je naknadno ureden jos jedan apartman.No on se nalazi sa straznje strane,a meni s prednje i doslovno mi gleda u tanjur.Zanima me da li ma jednom terenu,cestici smiju biti izgradene dvije kuce od kojih jedna ima ulaz i prozore iza kuce,a koliko znam iza smiju biti samo otvori za wc i hodnik.S tim da iza postoji jos jedan stambeni prostor tipa ostave,ali i tu je naknadno napravljen stan.Sve uradeno bez pitanja susjeda.Napominjem da nam je na taj nacin potpuno blokiran pogled,tj.gledamo u zidove. Hvala!

uređeno: od Wildcat
Nadopuna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Način izgradnje na pojedinoj građevinskoj čestici ovisi o provedbenim odredbama prostornog plana (u našoj županiji prostorni planovi imaju predviđenu mogućnost smještaja dviju stambenih zgrada na istoj građevinskoj čestici, dok u većiini prostornih planova takva situacija  nije odobrena), ali u svakom slučaju ste trebali kao neposredni susjed sudjelovati u postupku izdavanja građevinske dozvole ili dozvole za promjenu namjene i upotrebu. Argument gubitka vidika nije mjerodavan, ali ostale činjenice popt smještaja dviju zgrada na čestici, njene eventualne preizgrađenosti i sl. jesu.

Možete se obratiti građevinskoj inspekciji, te će ona provesti inspekcijski postupak i donijeti odgovarajuće rješenje na temelju utvrđenog činjeničnog stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija