Jump to content

B2 kapital - nasljednik maloljetnik


poirot.mp

Preporučene objave

Pozdrav!

Moja majka je imala kredit u HPB banci u iznosu od cca 35.000 kn. Kada je umrla 2007. godine, dug je bio cca 27.000 kuna. Ja sam tada išao u srednju školu i za vrijeme školovanja (dakle, samo 10 mjeseci 4. razreda) primao sam njenu mirovinu u iznosu od cca 500 kn/mj.

U tih 10 mjeseci sam dobio od mirovinskog ukupno cca 5.000,00 kuna.

S obzirom da majka nije imala nikakvih nekretnina i pokretnina, ništa drugo nije naslijeđeno. Odmah nakon što je umrla, odnijeli smo smrtni list u banku gdje su zatvorili njezin tekući račun i rekli da s obzirom da ona nema nekretnina i pokretnina, da će te sve papire poslati u upravu HPB-a i da je to to. Više nas nitko nije kontaktirao iz banke niti je dolazila ikakva pošta za majku od banke.

Sada, nakon 17 godina od njene smrti zovu me iz firme B2 kapital i traže da podmirimo dug (dvije sestre, otac i ja) koji je sada s kamatama nešto više od 11.500,00 eura. HPB je prodao njima dug prije cca 10 godina ali kažu da nisu mogli doći do nas i da su tek sada došli do mog broja. Ja sam im objasnio da je majka umrla 2007. godine i da nije imala ništa na sebi ali oni kažu da su dobili papir s ostavinske rasprave i da vide da sam ja primio njenu mirovinu za vrijeme školovanja i da moram platiti dug.

Kada sam proučio zakon, nazvao sam ih i pitao ih za koji iznos ja odgovaram ako sam dobio njenu mirovinu sveukupno 5000 kuna a dug je cca 11.500 eura, gospođa drsko odgovara da se cijeli dug mora zatvoriti i to je to. 

Normalno da nema smisla, i to i ona zna ali na koji način riješiti situaciju? Da mogu, vjerojatno bi mi sjeli na Finu zadnjih 17 godina ali znaju i oni da sam bio maloljetan i da nemaju zakonsko pravo sjesti na račun s iznosom od 11.500 eura. 

Kada sam gospođi rekao da im mogu poslati potvrdu sa mirovinskog o iznosu koji sam dobio za vrijeme školovanja, ista je rekla da će mi taj dug visjeti cijelo vrijeme dok ostatak obitelji ne podmiri dugovanje. 

Kako riješiti situaciju? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija