Jump to content

Ugovor na određeno


Milo-M123

Preporučene objave

Pozdrav,

potpisala sam prvi ugovor koji je bio probni rad na mjesec dana, nakon toga potpisala sam još 3 ugovora na mjesec dana. Zadnji ugovor potpisan je na razdoblje od 13.3 do 13.4., znači taj ugovor još nije istekao. Danas me zvalo u ured da potpišem novi 5. ugovor gdje su spojili sve prethodne ugovore u jedan s objašnjenjem da se “smanji papirologija”. Još su mi rekli da donesem svoje kopije ugovora da ih unište. Naravno da nisam toliko naivna da bi to učinila. Znam da po zakonu poslodavac ne smije dati tri uzastopna ugovora na određeno, a ja ih trenutno imam 5. Oni su svoje prethodne ugovore uništili, spojili sve u jedan da ispadne da je to prvi ugovor. Što mi je činiti i kome se obratiti, mogu li tužiti poslodavca? Unaprijed hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo bolje ću objasniti spajanje.
Ja sam potpisala 4 ugovora na određeno, svaki ugovor je bio na mjesec dana. Nakon što sam prije par dana potpisala taj četvrti ugovor oni su se sjetili da se po zakonu ne smije dati više od 3 uzastopna ugovora na određeno. Pokušali su se izvući tako da su napisali novi peti ugovor gdje su stavili razdoblje od mog prvog potpisanog ugovora do završetka trajanja zadnjeg potpisanog ugovora. Ove prethodne ugovore koji su bili na mjesec dana su isparali i bacili tako da ispadne da imam samo jedan potpisan ugovor i da oni više nisu u prekršaju. Također traže da ja uništim svoje kopije tih četiri prethodna ugovora koje sam potpisala tako da nema nikakvih dokaza o njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija