Jump to content

Prijetnja kaznenim progonom zbog darovnom ugovora!


ivkanamukama

Preporučene objave

Velik problem s jako problematičnom sestrom i njenim mužom dilerom.

Imamo kuću za odmor na kojem sam vlasnica polovine kuće nakon što je tata svoj dio darovao meni. Druga polovica glasi na tatinu sestru koja  živi sa mnom. Dogovor je uvijek bio da kuća ide pola meni i pola sestri. Tata je imao moždani udar prije par godina i s vremenom mu se stanje počelo pogoršavati, teško bi održavao ravnotežu i padao bi po ulici, postao je nasilan, uporno bi "bježao" iz kuće pa bismo ga našli kako leži na cesti. Jednom smo zvali policiju i hitnu da ga smire i odveli su ga na psihijatriju, isti dan je došao doma. Nakon toga se malo primirio.

Kako je korona uzela maha, a postupak legalizacije i upis u ZK nije bio proveden do kraja, uspjela sam ga namoliti da svoj dio kuće za odmor prepiše na mene da se to završi. Otišli smo kod JB i tamo se potpisao na darovni ugovor kojim sam završila postupak legalizacije i upisa u ZK. Kuća sad vrijedi triput više nego prije, a mojoj sestri očito treba lova!

Moja sestra i njen muž sada prijete meni i teti tako da joj ja moram darovati svoj dio kuće, a da joj teta mora potpisati ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim joj prepušta svoj dio kuće za odmor nakon smrti. Prijeti mi tako da kaže da će me prijaviti i kazneno goniti zbog tatinog ugovora o darovanju. Znam da ako hoće da može pobijati ugovor zbog nasljeđivanja, ali me strah toga što mi prijeti kaznenim progonom jer ima veze u pravosuđu i politici. Tatin potpis nije krivotvoren, i pri punoj svijesti je potpisao kod JB-a.

Ima li kakve osnove da mene d.o. kazneno goni? Ne mogu vjerovati da je tako nisko pala, ali ima jake veze. Od same činjenice da bi me netko privodio na ispitivanje ne spavam danima, a o meni ovise i bolesni otac i teta.

uređeno: od ivkanamukama
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da dodam, ona kaže da će reći da sam ja oca prevarila i iskoristila njegovo zdravstveno stanje. Vezom je došla do zdravstvene dokumentacije iz psihijatrijske bolnice, no u njoj ne piše da je nesposoban za rasuđivanje, imao je samo dijagnozu F07.9, i neki koje sam ovih dana pitala mi kažu da to nije prepreka potpisivanju ugovora o darovanju.

Ovaj tjedan ne mogu doći do odvjetnika, blagdani su i nitko mi nije dostupan.

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija