Jump to content

Zakon o neizgrađenom građevnom zemljištu


drazenk5

Preporučene objave

Pozdrav, imam ovakav slučaj. U mojoj općini tj selu Legradsa oko 700 stanovnika lokalna uprava je sprovela na zakon o neizgrađenom zemljištu. Selo je na velikoj prostornoj površini i puno vrtova i oranica bi ušlo u tu kategoriju. Međutim u razgovoru sa načelnikom rečeno mi je da je bila revizija inpo revizini su tako morali napraviti. Međutim sproveli su to samo na čestice koje ne graniče sa česticama adrese stanovanja. Iznosi su ogromni za(komunalna, slivne vode a) plaćanje a ta zemljišta su male vrijednosti. Zanima me da li se to može osporiti jer je to djelomično sprovedeno, i kome se obratiti ako može, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste i vi među tima koji ste dobili rješenje o plaćanju naknade, a sigurno jeste, sve vam piše u uputi o pravnom lijeku (rok predaje žalbe, kome se upućuje žalba i način podnošenja žalbe), a u uvodu rješenja piše točan naziv zakona na temelju kojeg se rješenje donosi.

I komunalna naknada i naknada za uređenje voda su zakonska obveza (s definiranim slučajevima izuzetaka od plaćanja tih naknada), pa možete eventualno uložiti prigovor na visinu obračanate naknade.

Komunalna naknada je propisana odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu, te odluku JLU o komunalnom gospodarstvu/komunalnoj naknadi, a vezana je uz prostorni plan i neizgrađeno građevinsko područje.

Obveza plaćanja naknade za uređenje voda proizlazi iz Zakona o vodama, Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, Uredbe o visini naknade za uređenje voda i Pravilnika o obračunu i naplati naknade za uređenje voda, a obveznici plaćanja su vlasnici / korisnici između ostalih nekretnina i poljoprivrednog zemljišta na slivnom području.

uređeno: od Antuntun56
dopuna odgovora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija