Jump to content

Zahtjev za izuzećem predstavnika ODO


Jan Konček

Preporučene objave

Već nekoliko godina na Općinskom sudu protiv sebe imam sudski spor kao okrivljenika u kojem sam tražio izuzeće predstavnika tužitelja ODOa, koji zahtjev mi je odbijen, nakon čega je u nastavku suđenja došlo do izrazito otvorenog, neprijateljskog stava istog prema meni, i međusobnog animoziteta.
Nevezano za taj predmet, nakon više godina, ja sam kao oštećeni  na istom ODO,  podnio i osobno  potpisao kaznenu  prijavu protiv o počinitelja, sa svim dokazima,  uz  stručnu pomoć i savjet .
Istraga i predmet na ODOu, trajala je dvije i pol godine,  a prije oko mjesec dana, konačno sam dobio obavijest ODO  o  odbačaju moje kaznene prijave, u potpisu kojeg odbačaja stoji upravo isti zamjenik ODO, koji je predstavnik tužitelja u prethodno navedenom kaznenom predmetu koji se vodi protiv mene.
   Upravo ta činjenica me potpuno izbezumila, i nametnula pitanje -pa jel to moguće?!
Kako je moguće i da li je to uopće procesno ispravno, zakonito, moralno, da kaznenu prijavu koju sam ja osobno podnio i potpisao, uzme u rad zamjenik ODO, ista onaj  koji je u drugom predmetu u kojem sam ja okrivljenik, zastupnik tužitelja, i to predmetu di su naši odnosi kao stranaka u postupku  narušeni, zbog čega sam davno tražio njegovo izuzeće.
Stoga Vas molim za savjet, koje pravne korake ja sada mogu napraviti , kao okrivljenik u jednom predmetu i kao oštećeni u drugom predmetu?
Mogu li ponovno tražiti njegovo izuzeće sa ovim novonastalim činjenicama, odnosno mogu li tražiti da se odbačena kaznena prijava koju je on odbacio ponovno istraži, budući sam mišljenja da nije trebala biti odbačena i da ima čvrste dokaze.
Na koje odredbe kojih propisa ili zakona se mogu pozvati, i pred kojim pravosudnim  tijelima tražiti zaštitu za ovo eventualno procesno neispravno, nezakonito i nemoralno  sudjelovanje jednog te istog ODO u dva odvojena predmeta od kojih sam u jednom oštećen, a drugom okrivljen.
Svaka informacija mi je dragocjena.
Stojim na raspolaganju za sva pitanja, i  ispričavam  se na eventualnom nestručnom baratanju pravnim pojmovima .

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija