Jump to content

Susjeda trazi 100€ sto sam se zaustavio na njenom posjedu


Juznjak2

Preporučene objave

Zaustavio sam se autom na posjedu/parkiralistu moje susjede cekajuci upraznjeno mjesto na javnom parkiralistu za koji imam kartu.

Zbog vrucine i potrebe obavljanja fizioloskih potreba napustio sam auto i posao to obaviti. U medjuvremenu je forma zaustavljanja moguce presla u formu parkiranja a tada me je nadzorna web kamera (stari model koji radi po nacelu zlobe) registrirala i dojavila novoj vlasnici tog privatnog parkiralista. Ista me je nakon par dana obavijestila da joj uplatim 100€ na njen racun u stranoj banci.

Nigdje na tom parkiralistu nije pisalo ni da je zabranjeno ni da se placa. Ja sam bio dobar susjed sa majkom sadasnje vlasnice i pustio sam da moje ukrasno bilje krasi njen stan. Sto mi je za raditi? Predlozio sam da se to kompenzira vodom koju ja placam zalijevajuci cvijece koje krasi njen stan? Ustvari da li ona ima pravo legalno traziti da joj platim parkiranje mada o naplacivanju nije bila nikakva obavijest izvjesena niti za to ima dozvolu niti mi je podnjela fiskalni racun?

Dala mi je rok od 24h da to uplatim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tijek događaja onakav kako ste vi opisali postupak vaše nazovi susjede je  čista ucjena vezana uz postupak prinude, iako je taj postupak nezakonit kao i zahtijev za uplatu u stranoj banci.

Da se je to meni desilo odmah bi u nadležnoj policijskoj postaji podnio prijavu.  Način djelovanja daje naznaku da niste jedina žrtva.

Vjerovatno vam je dala broj računa što možete koristiti kao dokaz, ali može i bez toga. Mislim da ignoriranje neće pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija