Jump to content

Prijedlog za ovrhu – što dalje?


pepsimax

Preporučene objave

Pozdrav.

Stigla mi je obavijest o sudskom predmetu vezanom za ovrhu. Iznenadilo me što ovrha ide na sud, jer sam dobio obavijest od Fine prije 2 mjeseca i otada sam blokiran. Zašto se sad i sud uključio?

Ovrhovoditelj je banka, radi duga po kreditnoj kartici. Oko 3400 €. U prijedlogu stoji da mi se odredi "ovrha općenito na imovini" sa sredstvima "sukladno odredbama ovršnog zakona". Spominje se i rok namirenja tražbine (8 dana). Što to znači? Ovo me zbunjuje jer već imam ovrhu za isti dug.

Imovinu nemam. Samozaposlen sam u obrtu (za sad). Nemam zaštićeni račun, uplate primam preko sekundarnog poslovnog računa u Litvi (Revolut). Nemam sredstava za otplatiti dug.

Moja glavna dva pitanja su:

  1. Trebam li išta poduzeti u ovom trenutku?
  2. Recimo da sud prihvati prijedlog, dobijem ovakvo rješenje i ne namirim dug u tom roku (jer ne mogu). Što se onda događa? Novčana kazna? Zatvorska?? Može li ta ovrha stajati dok ja živim, radim i skupljam novce za namirenje duga?

Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Zanima me je li tko imao slicnu situaciju. Poslana mi je obavijest o dugovanju prema A1, navedeni neki iznosi... Na meil odvjetnickog ureda koji mi je slao obavijesti napisem cinjenicno stanje: uopce nemam nikakav ugovor sa A1. Oni odgovaraju opet nekim podacima, cak sam i mobilni aparat neki dobila. Ponavljam, nista od navedenog ne stoji cinjenicno. Sigurno ne postoji ugovor koji sam ja potpisala, pa ni onaj sklopljen telefonskim pozivom, sigurno ne postoji potpisan dokument da sam preuzela mobitel-jer nisam. Nikakve veze nemam ni sa cime od navedenog i nisam luda i ne pravim se luda. Ali oni redovno salju uplatnice da se dugovanje namiri, salju prijedlog ovrhe. Ponovo im se javim i kazem ako me ovrse da cu traziti svoje pravo na sudu. I ovrsili su me, upravo mi je nestao iznos s racuna i pise OVRHA. Kome da se obratim i kako da ostvarim svoja prava? Moram li ja dokazivati svoju nevinost ili su oni duzni dokazati moju krivnju buduci su mi sjeli na racun. Trebam li podnijeti privatnu tuzbu i protiv koga? Postoji li bedplatna pravna pomoc za ovakve situacije? 

Bila sam i u A1 pitati ih o cemu se radi, oni nemaju pojma, kazu takvi predmeti budu prodani tim "utjerivacima", a u sustavu nema podatak da sam imala neki ugovor s njima. Ima od prije vise godina kad uistinu jesam imala ugovor s njima. 

Hvala na svakom odgovoru i svakoj pomoci

uređeno: od Marica Tutic
Krivo sam adresirala, kao odgovor na neciji upit. Ne znam ispraviti, pomoc. Treba biti sudjelovanje u forumu, a ne odgovor na necije pitanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija