Jump to content

Brak sa filipinkom


Perost12

Preporučene objave

Ja sam se oženio prošle godine na filipinima, ako se oženite na filipinima ona će dobiti privremeni boravak u HR nakon što potvrdite brak i u hrvatskoj. Proces rastave je jako težak ako se oženite na filipinima, to traje i do 10 godina i zahtjeva enormne količine novca po informacijama koje sam saznao. U Hrvatskoj proces rastave je puno lakši. 

Prednost ženidbe na filipinima je taj što ona kao supruga EU državljanina dobije vizu puno lakše jer onda ti financijski odgovaraš za nju kao suprug. Ako ona zatraži vizu a nije supruga EU državljanina e onda ona mora financijski odgovarat za sebe i da bi dobila turističku vizu mora imat na računu oko 6000 eura i prilikom zahtjeva za vizu mora dokazat da ima tolko na računu sa izvadkom iz banke. Plus mora imat plaćeno putno osiguranje na tri mjeseca, mi smo to platili na filipinima. Tako da je puno jednostavnije vjenčat se na filipinima i potvrdit brak u HR, samo ti moraš sredit svoje papire ovdje u HR da bi se oženio tamo.

Trebaju ti tri dokumenta koje sređuješ ovdje u HR, certifikat da nisi  oženjen, rodni list i nemrem se sjetit trećeg, nazovi svoju općinu. Sva ta tri dokumenta moraš prevest kod službenog prevodioca na engleski koji da pečat na sva tri dokumenta. Apostile. Meni je žena na trešnjevci krivo upisala ženin rođendan na bitan dokument i nisu mi dali da se oženim na filipinima dok nismo ispravili grešku, a ja bio već na filipinima, onda gnjavio susjede da mi ganjaju nove papire na trešnjevci, pa onda kod službenog prevodioca opet itd., pa mi poslali na filipine, kaos :). Uglavnom pripremi se za malo mukotrpno ganjanje papira za brak , pa onda za vizu i kad dobiješ bilo kakav papir provjeri 2x jel sve točno napisano. Svakako sretno.

https://www.vfsglobal.com/one-pager/croatia/philippines/english/

https://www.vfsglobal.com/one-pager/croatia/philippines/english/pdf/checklist-tourism-2023.pdf - stavka 10!.

uređeno: od keewee23
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija