Jump to content

Hitno pomoć 177.1. KZ


anonimno

Preporučene objave

Prvo nam trebate reći da li je državno odvjetništvo podnijelo optužni prijedlog ili eventualno zatražilo sprovođenje istražne radnje?

 

Ako je podnijelo optužni prijedlgo onda set malko u gabuli. Kazna nije velika ( novčana kazna ili kazna zatvora do 3 godine), pa ako vam je prvi put, realno je da ćete dobiti novčanu kaznu ako ste boljeg imovnog stanja ili uvjetnu kaznu zatvora.

 

Glede priče da ste osobe ukrcali u RH, to vam neće piti vodu ako su osobe koje ste prevozili izjavili drugačije (pretpostavljam Albanci ili Kurdi). Također za ostvranje obilježja tog djela trebali su vam dati niovac za takvo što (djelo je moguće počiniti samo iz koristoljublja)

 

Objasnite nam sve iskreno da znamo što i kako dalje. Pošto ste anonimni ne bojte se reći sve otvoreno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Loseg sam imovinskog stanja a uzeo sam pare za prevoz.(ALBANCI su u pitanju) Kolega ih je prebacio preko granice i on nije uhvacen. Prvi mi je put i mislim da je drzavno odvjetnistvo podnijelo optuznicu posto sam pusten od istraznog suca uz objasnjenje da ide sve redovniom putem. (Zadrzali su mi mob.) neznam zasto? Dali je to jos uvijek pod istragom ili vec sto drugo. Dali trebam uzeti branitelja i sta me ocekuje. Sta treba da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nece biti optuznica vec optuzni prijedlog (ista stvar uz neke razlike). Mobitel vam je oduzet upravo da bi utvrdili vaše suradnike. Vaseg supocinitelja vam sigurno znaju jer ste sigurno bili u kontaktu s njim i ostavili tragove na mobitelu. Naravno, samo ćete vi nagrabusit jer za vas imaju dokaze (da podsjetim - vas su uhvatili s Albancima).

 

Ipak sve će biti jasno kada se Albanci saslušaju, a vjerojatno će biti (odnosno već su) saslušani pred istražnim suce i neće se pojavljivati više pred sudom.

 

Dakle sve vam ovisi o iskazu Albanaca koji u praviliu ne lažu previše, odnosno u pravilu ne štite one koji ih prebacivaju preko granice jer su izgubili svoj novac ,a nisu prebačeni na odredište (ovo0 govorim iz pratičnog iskustva u ovakvim slučajevima)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Branitelja možete uzeti ali to vam nikada ne garantira ama baš ništa. Može pomoći, može odmoći.

 

To što DO traži 6 mjeseci ipak govori neugodnu stvar, a to je da nema baš puno olakotnih okolnosti (nisam vidio spis pa ne bih htio ulaziti u detalje).

Sud inače nije vezan za prijedlog državnog odvjetništva (osim ako se vi složite s kaznom) i najčešće kazne budu blaže od onih predloženih u optužnom prijedlogu.

 

Iskreno pokajanje (što bi se reklo klečanjem i plakanjem) bi moglo popravit i raspoloženje državnog odvjetništva i suda.

Ponovit ću opet da je najvažnije je što su Albanci rekli, a to nam niste rekli. To možete otići vidjeti na sudu (pretpostavljam da niste!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija