Jump to content

Prijava


netko tko trazi savet

Preporučene objave

Pozdrav Svima. Ne znam, gdje da prijavim i kako da prijavim al da bude anonimno. Uglavno na ovaj post bih trazila savjet kako i sta napravit. 

U obitelji smo imali prije 2 mjeseca smrtni slucaj. Od pokojnika kcer ima 5 godina. A njena majka ne vodi brigu u njoj. Njeni majci je bitno da je na Tik Toku. Da navedem da imamo sve dokaze o tome sto cu Vam sad ispricati. Žena od mog muza je vec napustila dvoje djece. I sada sa mojim bratom ima jos jednu u kojoj ne vodi brigu. Zena je vec otisla dvaputa od mog brata al se vratila. Sada poslje njegove smrti postalo je nepodnosljivo sta ona sve radi. Djete od 5 godina je budno do 2ujutro sa njom na Tik Toku. Njen majka se skida na drustvenim mrezama pricaju o seksualnosti i to djete sve slusa. Djete kad ode kod nekog prespava sve do 5 6 sati u komadi jer je djete umorno i mornalno treba ji sna. Djete sa svojih 5godina ne prica kako treba ne jede kuhano hranu ponasa se kao maja znaci od tome da se skida i dira tamo dolje. Sve to vidi od majke. Ne znam gdje da odem sa dokazima, i kako da anonimno prijavim. Svejedno mi je obitelj i ne zelim da djete pored nje propadne. Jos da navedem da stalno kad ji nesto ovako damo savjet da neka to ne radi. Ona kaze da ima papir da je luda i da ji nemozemo nista. Ja bi volela uzet djete kod sebe al muz i ja imamo 4ro djece i to jedno sa posebnim potrebama i bilo bi jako tesko. Djete koja je izgubila oca se ponasa kao da nista nije bilo, majka ji govori da ce se tata vratiti da je otiso na put. Djete sa svojih 5godina nezna sta smije radit sta nesmije i kako se ponasat. Sve sto majka radi na Tik toku radi i djete sto nije primjereno to za djete. Moram jos rec da je socialna dolazila kad je ona napustila muza i tu djete pa se nakon 3mjeseca vratila. A ovih 3 mjeseca je bila kod drugog muskarca. Vise neznam kome da se obratim. Jer socialno u nasem gradu nije ni tada nista poduzela. Volela bih da djete ima djetinstvo i roditelje kakvo svako djete zasluzuje i da se skoluje i sve. Nadam se da netko od vas ima neki  savjet kako naprijed. Da napomenem da deda i baka nemozejo brinit za nju. Deda ima zdrastvenih problema. A baka je u drugi drzavi. Kako naprijed? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , netko tko trazi savet je napisao:

gdje da prijavim i kako da prijavim al da bude anonimno.

Trebat ćete izaći iz anonimnosti u interesu petogodišnjeg djeteta jer majka očigledno zanemaruje njen odgoj, a i majci ne bi loše došla stručna pomoć.

A vama svaka čast, briga o četvero djece i to jednog s posebnim potrebama stvarno iziskuje maksimalan trud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , netko tko trazi savet je napisao:

Van Gogh stvarno bih volela izac iz anonimnosti al onda svadje u obitelji mi bas i netrebaju

Svoj savjet sam dala iz pozicije neutralnog promatrača, na žalost, ne obazirući se na vaš nezavidni obiteljski položaj aktivne sudionice u toj mučnoj porodičnoj storiji. Vjerojatno ste i sami svjesni da će bilo kakvo angažiranje za spašavanje djeteta od 5 godina, a koje se ne može po prirodi stvari založiti za svoja prava, iziskivati vaš izlazak iz anonimnosti, koji želite spriječiti.

Između ambivalentnih pobuda: "Svejedno mi je obitelj i ne zelim da djete pored nje propadne" i želje da "vam svadje u obitelji  bas i netrebaju",  prvi korak ste već napravili - obratili ste se legalisu za pomoć. Stvar je vaše odluke hoćete li reagirati na spomenuto činjenično stanje, te koju i kakvu cijenu ćete pritom platiti.

Zabrinjavajuća je cijela životna situacija u kojoj se našla vaša petogodišnja nećakinja, a pogotovo da "ne priča kako treba", te da je "dijete od 5 godina budno do 2 ujutro sa njom na Tik Toku. Njen majka se skida na drustvenim mrezama pricaju o seksualnosti i to djete sve slusa", su stvarno nepovoljni životni uvjeti za odrastanje petogodišnje djevojčice iz kojih ne može proizaći ništa dobro. 

prije 19 sati , drot13 je napisao:

To socijalno vjerojatno ima neko nadređeno koji će ih natjerati da rade, a možeš prijaviti državnom odvjetništvu, policiji, pravobraniteljici...

Vjerojatno se svakoj od navedenih institucija možete obrati anonimno, uz spoznaju da pritom nećete dobiti povratnu informaciju ili  da vaša uža obitelj neće saznati tko je prijavitelj (što je malo moguće u vašem slučaju), pa ćete opet imate svađe koje želite izbjegnuti...

A ako se uistinu bojite reakcije svoje obitelji, možete se strpiti još godinu dana ne učinivši ništa (ako ćete smoći toliko snage), kad će vaša šogorica biti primorana  da obavi psihofizičko testiranje svoje kćeri za polazak u osnovnu školu - pa će vjerojatno i ti problemi zbog njezine zapuštenosti u odgoju i nepripremljenosti za prvi razred osnovne škole isplivati na površinu...a sve pod pretpostavkom da šogorica svoju kćer neće moći provući ispod radara obveze osnovnoškolskog obrazovanja, te i nadalje prakticirati s njom svoje sudjelovanje na društvenim mrežama, kao i izložiti svoje dijete u međuvremenu mogućem susretu s nekim od pedofila koji vrebaju na tim mrežama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za godinu dana moze se i svasta dogodit, kao i poslje sahrane htjela djete odvuc u BiH bez ikakvog opozorenja i ista. I to kod covjeka kojeg je upoznala na TT i kao bili TT partneri. Ona je mog brata i napustila i otisla kod drugog momka bez djeteta(brat bio bolestan), i on djetetu su se brinuli ocuh i moja majka. U tom vremenu dijete je normalno jelo, najkasnije u 20.30 bila u krevetu. Imala svoju rutinu. I kad je pricala si ju i razumiju. A sada nista ne razumijes kao kad se beba narodi pa pocinje ponavljat. Dijete je jako vezana uz majku, sta mi je i normalno. Svako dijete voli svog roditelja. Al gledano na dijete da bude njoj bolje, bi to bilo i dobro prije rijesit. Danas i  vec razmisljam da odem kod odvetnika i vidim kako i sta dalje. Dijete se pocelo dirati po intimnom dijelu. I to je ta kap  koja mi je prelila casu. Imam 4 dijece od toga dvije curice i bas ni meni nebi bilo drago da se igraju zajedno pa da moji to ponavljaju. Razmisljam o svemu kako i sta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija