Jump to content

Prestanak placanja alimentacije


Magda1980

Preporučene objave

Suprug i ja rastali smo se prije 5 godina kada je nas zajednicki sin imao 9 godina. Skrbnistvo je podjeljeno i dijete zivi samnom i mojim sadasnjim suprugom. Sporazumno je dogovoren iznos alimentacije ciji je iznos na rjesenju od suda, ali svake godine otac placa uvecani iznos prema vazecoj tabeli za alimentaciju. Taj  iznos je umanjen za pola moje porezne olaksice koju imam zbog djeteta. Do sad alimentacija je uredno placena svakog mjeseca, ali na rjesenju od suda i dalje je prvi dogovoreni iznos.

U meduvremenu, da li zbog puberteta , okoline …. djete postaje potpuno nezainteresirano za skolu, te ga   u 7 razred upisujem po individualiziranom programu. 
Ove godine upisuje strukovnu trogodisnju skolu, koju je jedino mogao upisati prema bodovima, međutim nakon mjesec dana pocinju problemi. Ne uklapanje u drustvo, to mu se ne sviđa… ukratko on vise ne bi isao u tu skolu. 
Ja sad razmisljam da ga od iduce godine upisem u neku privatnu skolu, pa me zanima kako tad stoje stvari po pitanju alimentacije. Da li se privatna skola smatra kao redovno skolovanje? Posto sad dijete uskoro ima 15 godina i ako ce se skolovati u privatnoj skoli i nakon 18te godine , posto bi opet upisao druge godine prvi razred (naravno ako i tu nebude problema) da li i dalje nakon punoljetnosti ima pravo na alimentaciju ako ide u privatnu skolu?
 
Ako se sad ispise iz prvog razreda i ne ide u skolu do iduce godine da li je to prestanak redovnog skolovanja, pad razreda…?
kad iduce godine krene u privatnu da li je to nastavak redovnog skolovanja?
uređeno: od Magda1980
Dodala pitanja
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija