Jump to content

participacija


siralex

Preporučene objave

Zanima me samo kako to mi ispaštamo radi sporosti našeg sustava i administracije.Prošli tjedan sam izvadio na temelju drugostupanjskog riješenja o invalidnosti karticu za neplaćanje participacije ali kako stoji u riješenju do drugog mjeseca 2008.godine.Riješenje je od 11.mjeseca 2005.godine koje sam dobio (zbog brzine rijšavanja)prije 2 tjedna.Sad ja vas pitam:di sam ja kad mi istekne ova kartica slijedeće godine u 2. mjesecu?Ona će isteć a onda sve ponovo(prvostupanjska,drugostupanjska,pa dok se to sve riješi),a šta ću ja svo to vrijeme plaćati svaki pregled i nedaj boze bolničko liječenje jer min.jednom mjesečno idem na preglede.Zicao sam zenu u hzzo-u da mi napiše trajno ali neće ni čut za to.Zanima me sada dali postoji neka fora da se u tom vremenu kad istekne "privremena invalidnost"pa dok nedodje trajno riješenje neplaća bar ta participacija?Hvala :sad: :sad:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino ako imaš najmanje 80% tjelesnog oštećenja prema propisima o mirovinskom osiguranju, odnosno prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ili prema drugom posebnom zakonu kao i tjelesno hendikepirane osobe, onda ide trajno, a za ovo zbog zašto dobivaš od "svog" ministarstva takva rješenja, pitaj tamo, nek ti objasne kolko im treba vremena za rješavanja slučaja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U cijeloj toj priči treba balansirati kao po žici. Postoji način, ali moraš se potruditi.

 

Prvo, ne čekaj da ti prođe godina dana nego puno ranije prikupi nalaze i prijavi se na komisiju. Bar jedno 3-4 mjeseca prije. Bit ćeš pozvan na prvostupanjsku i dobiti njihovo rješenje prije nego ti istekne ta godina. I onda možeš s tim prvostupanjskim rješenjem i potvrdom sa skrbi da ti je u tijeku nastavno priznavanje invalidnosti otići u HZMO i dobiti oslobođenje.

 

Ako ponovnim izlaskom dobiješ konačnu invalidnost, onda ćeš dobiti i trajno oslobođenje, a ako ne, onda ponavljaš cijelu priču.... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija