Jump to content

Garancija na radove na kući od strane izvođača radova


anonimno

Preporučene objave

Stanari smo stambene zgrade - novogradnje - od 6 stanova. Od investitora nikada nismo dobili nacrt same zgrade, a sada smo se susreli sa problemom konstantnog iscurivcanja nase septicke jame u susjedni vrt. Firma koja je izvodila radove dala je garanciju na zgradu 2 godine (koje su istekle), ali pošto se ovdje radi o konstantnom zagađivanju okoliša (ne našom krivicom) dali bi oni eventualno bili duzni sanirati ovaj nedostatak, bez obzira na to što je garancija na radove istekla ?

U zgradi vec zivimo 3 godine i prve dvije godine nikada nismo praznili septicku jamu, a ova problematika se javila nakon što je ISTI izvođač, u našem susjedstvu gradio drugu zgradu i radnim strojevima neovlasteno i bez pitanja prelazio preko naseg terena i vozio se preko zidova, za koje smatramo da su najvjerojatnije same betonske stranice nase septicke jame, te je mozda, usljed velike tezine doslo do napuknuca stjenka septicke ?

Kome se obratiti : investitoru, izvođaču ?

Dali teoretski mozemo biti tuzeni od strane gospodina koji posjeduje povrtnjak u kojeg iscuruju nase fekalije ?

Dali na to mozemo odgovoriti na taj nacin da tuzimo izvođača ?

Inače, nismo se oglusili na iscurivanje vec smo u vrlo kratkom vremenskom periodu praznili septicku putem ovlastene tvrtke te za sve to posjedujemo racune.

 

Molim savjet !

 

hvala, predstavnica stanara zgrade

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi morate tužiti investitora, a nikako izvođača radova, jer sa izvođačem radova nemate nikakav ugovorni odnos. Sa investitorom imare ugovorni odnos, pa je on dužen otkloniti sve nedostatke u kuć-stanovima- koji nastanu. Susjed je ovlašten da ves tuži zbog emisije fekalnih voda sa vaše nekretnine. Nije jasno, ima li zgrada uporabnu dozvolu, jeli etažirana, jesu li riješeni međuvlasnički odnosi i t.d. Angažirajte sudskog vještaka, ili još bolje od Suda tražite osiguranje dokaza, pa kod odvjetnika tražite pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija