Jump to content

Lakša prometna nezgoda


anonimno

Preporučene objave

26.4 u moje desnu stranu(prednja i stražnja vrata) udarilo je vozilo koje nije poštivalo znak STOP i strelicu obaveznog smjera desno nego je produžio ravno. Propustilo ga je vozilo ispred njega,a ja sam zaobilazio kolonu djelomično u svojoj traci. Čovjek nije htio zvati policiju jer mu se jako žurilo, pa mi je dao svoje podatke i odlučio se na nagodbu. Išli smo do limara koji je procjenio štetu na oko 2.500kn na što je krivac tražio da ja sudjelujem sa 1/3-inom što sam odbio i tražio od njega da idemo preko osiguranja.

Potpisao je krivnju uz puno natezanja ja sam dobio izvid štete do 6000kn. Nakon toga tražio sam nagodbu da bi me kasnije kontaktirali iz euroherca i dodatno se raspitivali o mjestu događaja??? Šta to sad znači ima neko kakvih iskustava? Jeli moguće da je krivac promjenio iskaz u tel. razgovoru i hoće li osiguranje sada pokušat mene prevarit nebili podjelili krivnju?

Evo i skica križanja i nesreće

 

skicaqy4.th.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije nazovi krivca i pitaj da li je promijenio iskaz. Ako je to točno onda ti treba punoooooooo živaca.

 

Ubuduće savjet svima: ne pregovarajte s krivcem nesreće, jer se u pravilu događa da nakon toga promijene mišljenje i ne žele priznati krivnju.

A što ako se njemu "žurilo" jer je bio alkoholiziran??

Ne budite naivni. !!

:trk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I meni se čini da je bio alholiziran jer je bio poprilično glasan i nervozan inače se radi o starijem čovjeku. Ali kako on nakon što je priznao krivnju i to potpisao može mjenjat iskaz :-?

Iz osiguranja su još rekli da moraju poslikat mjesto događaja zato što od njega nisu mogli baš sve saznat i zaključit što se desilo(ja sam detaljno opisao sve kako se desilo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Topla preporuka. Imao sam više sličnih iskustava u lakšim nesrećama i jedini DOBAR i ZAKONSKI valjan savjet je: Ukoliko niste krivi, automatski zovite policiju na očevid, ili ispunite europsko izvješće o nezgodi koje vam u osiguravajućim kućama i sudovima služi kao zakonski dokument. Naslušao sam se ovakvih priča i previše gdje krivac ističe u startu kako ćete sve rješiti bez policije i onda ne priznaje nakon što se odveze sa vozilom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hoće li osiguranje sada pokušat mene prevarit nebili podjelili krivnju?

 

naravno da ce "podijeliti krivnju", ali to nije prevara jer si ti pocinio cijeli niz prekrsaja (pretjecanje neposredno ispred raskrizja, nepostivanje prom. znaka - pune crte, pretjecanje kolone) bez kojih se nezgoda ne bi niti dogodila.

 

i tu ce biti i te kako li-la, a ako dobijes lovu, dobit ces ju bitno umanjenu od stvarne stete...

 

i btw, slicica ti je prekrasna, pravo umjetnicko djelo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija