Jump to content

pomozite


anonimno

Preporučene objave

živim u stambenoj zgradi ispod tarace u stanu koji sam kupila na kredit s rokom otplate od 25 godina. Taraca je stara i trebalo bi je renovirati što suvlasnici ne žele jer njima to ne treba jer ne trpe nikakvu štetu zbog toga. Obraćala sam se svim institucijama jer mi zbog takvih uvjeta života prijeti narušavanje zdravlj kako meni tako i djetetu, ali uzalud. Mogu jedino sanirati sama ,a oni bi se i dalje koristili istom taracom kao suvlasnici bez obzira što o njoj ne vode računa. Kako bih im mogla osporiti vlasništvo s obzirom da to narušava kako moju imopvinu tako i zdravlje zbog prokišnjavanja, a samim time što je ne saniraju valjda se odriču i te imovine.

Pokušala sam i preko zajedničkog računa pričuve koju plačam i ja no međutim su potpisali peticiju da nema saniranja bez 50% potpisa, a ne žele istu potisati. Dali postoji mogućnost ako ja to saniram da se njima onemogući pristup na teracu s obzirom da se svojom nebrigom indirektno i odriču?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taraca je zajednički prostor zgrade i upravitelj zgrade je dužan obaviti sanaciju na teret sredstava pričuve. Predstavnik stanara je dužan pozvati upravitelja zgrade da organizira sanaciju. Nigdje još nisam čula da treba dodatna suglasnost stanara za sanaciju baš zato što su to zajednički dijelovi.

Mi smo u našoj zgradi također obavili sanaciju na teret pričuve. Taracom se ponekad koristimo, ali to nije bitno jer netko mora stanovati i na zadnjem katu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ali zgrada nema predstavnika i upravo zato se traži suglasnost nadpolovične većine, ali postoje i osnovane indicije da je upućeno prema meni jer oni između sebe i te kako potpisuju kada treba mjenjati rolete ili nešto slično. Da vam bude jasnije to su starosjedioci u zgradi koji rade što ih volja i ne priznaju nove stanare pa tako ne daju ni potpise .

Uputili su upravo radi toga samoj stanoupravi svoju potpisanu peticiju da ja iz poričuve ne izvlačila novac za taracu koja je zajednička, a istina samo meni nanosi štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite pismenu predstavku stanoupravi da krši vaše pravo na sigurne uvjete života i tražite da izađu na teren i utvrde činjenično stanje tj. da konstatiraju u kavkom je stanju taraca i da je hitn otreba sanirati.

Odnekle morate početi, nečijoj samovolji treba stati na kraj.

Komunicirajte samo sa stanoupravom jer iz pričuve koju plaćate oni imaju i te kako koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrčala sam se stanoupravi prvoj koja se ogradila jer je dobila zabranu od strane svih stanara da se ista taraca sanira, a znate da su oni na tržištu s više takvih tvrtki i njima je u interesu udovoljiti njima da zgrada i dalje plača njima.

Odvjetnik kojeg sam kontaktirala mi je jako skup, a ja kao samohrana majka nemam za to novca rekao mi je da ja saniram taracu pa da će on utužiti stanoupravu sa refudaciju troškova.

Toliko o toj stanoupravi koji i ja plačam.

Neznam šta napraviti osim prodati stan koji je pod hipotekom i gdje onda? Ko više može dignut ikakav kredit ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kontaktirajte upravu za inspekcijske poslove ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja te zatražite inspekcijski pregled terace.Ako utvrde da su uvjeti za život i zdravlje narušeni tada inspektor ima pravo izdati riješenje da u roku od 15 dana po primitku ukloni nedostatke i sanira teracu. Ako upravitelj zgrade to ne izvrši slijedi upravna mjera od 20.000,00 kn upravitelju Riješenje poništava zabranu stanara. Budite uporni i insistirajte na pregledu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija