Jump to content

banka sjela na sva primanja


anonimno

Preporučene objave

pa dajte malo više podataka. Ovako kažete samo polovično pa moramo nagađat "što bi bilo kad bi bilo".

1. zašto vam je banka sjela na mirovinu

2. da li ste digli kredit

3. pod kakvim uvjetima

4. što je s jamcima

5. kolika vam je mirovina

6. najprije kažete da je putem suda sjela na račune a sad kažete da čekate sud tj. rješenje o visini ovrhe

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imao sam jedan dug po teku čem računu od nekih 5000 kuna u privrednoj banci ....nisam dizao kredit....mirovina je 3990 kn....sud je poslao privremeno riješenje u drugu banku da mi se blokira mirovina dok sve ostale druge banke ne dostave popis mojih računa u drugim bankama tek onda če dostaviti meni riješenje gdje ču ja znati o čemu se radi a do tada treba čekati i to več traje mjesec dana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok hvala probat ču ali nije mi jasno dali je to sud mogao napraviti i po kojem to zakonu se sjeda na cijela primanja koliko ja znam da se sjeda na 1-3 primanja

ani2 je napisao:

Pođite do PBZ i pokušajte (bez obzira na sudski proces) dogovoriti nagodbu o uplati 1/3 mirovine u korist duga. Također prijedlog mirenja pošaljite na sud. Znam da neke banke pristaju na nagodbu kako bi se što prije naplatile.

Pokušajte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(1) Ovrhovoditelj je dužan u prijedlogu za ovrhu zatražiti da se ovrha provede na novčanim tražbinama po svim ovršenikovim kunskim i deviznim računima kod svih banaka kod kojih ovršenik ima račune, uz naznaku broja i banke kod koje je otvoren račun ovršenika za redovno poslovanje koji je on odredio kao račun za plaćanje zakonskih obveza i javnih prihoda, za naplatu vrijednosnih papira i instrumenata plaćanja te naloga s naslova ovrhe sudskih odluka i drugih ovršnih isprava (glavni račun).

(2) Ako je račun iz stavka 1. ovoga članka zatvoren, banka koja je zaprimila rješenje utvrdit će broj novoga glavnoga ovršenikovog računa i dostaviti rješenje o ovrsi banci koja vodi taj račun, koja je dužna po njemu postupiti kao da ga je dobila izravno od suda.

(3) Ovrhovoditelj može u prijedlogu za ovrhu zatražiti da sud u rješenju o ovrsi privremeno zaplijeni sve ovršenikove tražbine po računima za obavljanje platnoga prometa navedenim u tom prijedlogu do iznosa tražbine radi čije je naplate ovrha određena.

(4) Na temelju prijedloga iz stavka 3. ovoga članka sud će donijeti rješenje o privremenoj zapljeni svih ovršenikovih tražbina po njegovim računima navedenim u tom prijedlogu do iznosa tražbine radi čije je naplate ovrha određena i dostaviti ga svim bankama kod kojih se oni vode.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(1) Iznimno od odredaba članka 153. ovoga Zakona, pljenidba tražbine po štednom ulogu kod banke ili druge pravne osobe može se provesti i bez prethodnoga oduzimanja štedne knjižice ovršenika.

(2) Ako ovrhovoditelj ne raspolaže potrebnim podacima o štednom ulogu ovršenika, može sudu predložiti donošenje rješenja kojim će privremeno zaplijeniti sve štedne uloge ovršenika kod određene pravne osobe (prijedlog za privremenu pljenidbu).

(3) Rješenjem o privremenoj pljenidbi sud će od pravne osobe zatražiti i podatke o štednim ulozima ovršenika.

(4) Pravna osoba je dužna bez odgode dati sudu tražene podatke i ne smije obavijestiti ovršenika da su ti podaci traženi.

(5) Nakon što dobije tražene podatke, sud će o njima obavijestiti ovrhovoditelja, koji je dužan u roku od osam dana predložiti ovrhu na određenom štednom ulogu ili na određenim štednim ulozima. U povodu takva prijedloga sud će donijeti rješenje o pljenidbi određenoga štednoga uloga ili određenih štednih uloga i staviti izvan snage rješenje o privremenoj pljenidbi štednih uloga.

(6) Prijedlog za privremenu pljenidbu iz stavka 2. ovoga članka i prijedlog iz stavka 5. ovoga članka smatraju se, u smislu odredaba propisa o sudskim pristojbama, jednim prijedlogom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

 

 

Izuzeti su od ovrhe:

 

1. primanja po osnovi zakonskoga uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja udržavanja,

 

2. primanja po osnovi naknade zbog tjelesnoga oštećenja prema propisima o invalidskom osiguranju,

 

3. primanja po osnovi socijalne skrbi,

 

4. primanja po osnovi privremene nezaposlenosti,

 

5. primanja po osnovi dječjega doplatka,

 

6. primanja po osnovi stipendije i pomoći učenicima i studentima,

 

7. primanja vojnika i studenata vojnih škola,

 

8. naknada za rad osuđenika, osim za tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja te za tražbine naknade štete prouzročene kaznenim djelom osuđenika,

 

9. primanja po osnovi odličja i priznanja.

 

recite mi dali to stoji pošto sam na nekakvoj naknadi zbog bolesti to jest ranjavanja čekam prevođenje u mirovinu vojnu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija