Jump to content

krivo parkiranje


zng-a

Preporučene objave

Evo gotovo nakon godinu dan stigao je poziv za prekršajni sud u puli,trebam ići kao okrivljenik.Naime prije 1g parkirao sam moped na nogostupu,i tamo je stajao dobrih sat i više dok sam obavljao neke formalnosti oko registr. istog,zatim je policajac rekao da pomaknem moped,pa onda opet da ne moram da če mi oprostit,a kad sam izašao vani frik mi je ispisao prijavu na 510kn po čl.82. st4 ZOSPNC

Na isto sam uložio prigovor odnosno zatražio raspravu na prekršajnom sudu.Oni mene terete da sam počinio opisano u čl82.stavak 1 točka11 tj parkirao na nogostupu,ali u stavku dva istog članka dozvoljava seprakiranje ko je ostavljeno min.1,6m za prolaz između vozila i kolnika.obzirom da je tu širina nogostupa 4,70m a moped ima jedva 1,5m dužine po meni nije počinjen prekršaj.Usput sam slikao položaj mopeda,u odnosu na nogostup,zatim skriveni znak za zabranjeno parkiranje koji je sakriven jer ga zaklanja bor koji raste ispred znaka ito iz više pozicija pa je iz slika vidljivo da isti nije vidljiv.

Koliko je vjerojatno da ću dobit ovu parnicu budem li igrao na odredbu čl.82 stavak 2 o iznimnoj dopuštenosti parkiranja na nogostupu?Dosad nisam kažnjavan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija