Jump to content

Povrat konfiscirane imovine


anonimno

Preporučene objave

1998 g. dobio sam rješenje o povratu imovine koje je 05.01.2001. postalo pravomoćno. Objekat koji sam dobio u vlasništvu je bio grada Ozlja a meni i mojemu bratu priznate su 2/4 objekta dok smo u ostale 2/4 koje su pripadale mojem stricu pravomoćno odbijeni te je prvostupanjskim rješenjem određeno da te 2/4 imaju pripasti RH a u reviziji tog rješenja ista točka je poništena. Sa korisnicima dobivenog prostora sklopljeni su ugovori u plaćanju najamnine za 2/4 u idealnim dijelovima do etažiranja.

02.01.2004.g. sa vlasnicima preostalog dijela nekretnine gradom Ozljem na temelju vlasničkog lista izvršeno je etažiranje i tu nastaju problem.

Kako su u dijelu prostora smještena Županijska tijela i obrana sa kojom nisam uspio sklopiti ugovor pristupilo se definiranju tog problema pa sam sa županijm išao na sklapanje novog ugovora na kojega je ODO Karlovac trebalo dati svoju suglasnost ali su se isti sjetili nakon 3 godine da bi iako su odbijeni pravomoćnim rješenjem ipak trebali dobiti 2/4 nekretnine a upravni spor nisu pokrenuli te odbijaju dati suglasnost i pokreću postupak poništenja etažiranja. Također ne žele sklopiti vansudsku nagodbu u svezi isplate zakasnine koja je dogovorena u M.obrane i koji su pristali platiti zakasninu od 1998.g. o čemu su pismeno izvjestili ODO Karlovac.Napominjem da ja i moj brat posjedujemo vlasniške listove i da su prije upisa provedeni sudski postupci.

Kako se odvjetništvo može sjetiti na navedeni postupak nakon 3 godine iako je dobivalo sve relevantne dopise i stavilo suglasnost na ugovor o zakupu u kojem stoji da če biti izvršeno u najkraćem roku etažiranje i zar vlasništvo grada nije i vlasništvo RH.?Druga stvar, zar odvjetništvo može samovoljno otezati isplatu zakasnine iako smo sa M.Obrane dogovorili način isplate?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija