Jump to content

Loša darovnica-hitno trebam pomoć


anonimno

Preporučene objave

:-D Pozdrav svima i unaprijed hvala.

 

Otac je meni i bratu sa dvije darovnice u razmaku nekoliko godina darovao svakome po garsonjeru na istom katu stambene kuće od 3 kata. :-)

 

Kuća je stara cca 60 godina i nije etazirana. :-(

Dogodilo se da je otac u obje darovnice napisao vise manje isti tekst, naravno s nasim imenima, a nigdje ne stoji koji stan ide kome (lijevo/desno) ili slicno. Samo su ta dva stana na katu. I brat i ja smo predali dokumete u gruntovnicu, postupak je stopiran jer se ne zna kome ide koji stan. Zanima me kako se (osim etažiranjem) može izvršiti prijenos vlasništva na mene, odnosno brata.

:-?

Da li otac mora/može ponovo pisati darovnice (što je onda sa starim darovnicama) i da li je dovoljno da napise npr. lijevi stan na prvom katu ide meni, a u drugoj darovnici npr. desni stan na prvom katu bratu.....buduci su samo 2 stana na katu.

:-?

 

HVALA :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno stanovi nisu upisani u Gruntovnicu, pa ćete morati provesti etažiranje, nakon etažiranja morat ćete sa ocem sklopiti anekse Ugovorima o darovanju u kojim aneksima ćete navesti koji stan kome pripada. Anekse naravno ovjeriti kod bilježnika. Moj savjet uzmite stučnu osobu koja će obaviti posao jer bi ste mogli imati komplikacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija