Jump to content

Pravo nasljedstva djeci iz prvog braka?


anonimno

Preporučene objave

Razvedena sam i imam dvije kćeri koje žive sa mnom. Imali smo kuću koju smo podijelili, ja sam svoju etažu prodala i kupila stan. Njihov otac se ponovno oženio, sa djecom ne održava nikakve kontakte. On i supruga žive u našem bivšem stanu,koriste našu vikendicu koju smo mi napravili na terenu njegovog očuha ali bez građevinske dozvole pa nije upisana i nije se mogla dijeliti. Sada sređuju građevinsku i upisat će je sigurno na očuha. Supruga moga bivšeg muža posjeduje tri kuće. Koja su prava nasljeđa za moju djecu u slučaju smrti jednoga odnosno drugoga i što ako oni budu imali djecu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to u redu? Ja kao majka dajem sve i emocionalno i materijalno a otac nemora ništa. Stan u kome su se djeca rodila i živjela do unazad par mjeseci može pripasti ženi koja je sada ušla u njegov život a djeci tek manji dio. Što se događa u slučaju da ona prije umre od njihova oca. Tko nasljeđuje njezinu imovinu,nema braće ni sestara?

notarica je napisao:

Iza supruge vašeg bivšeg muža, vaša djeca ne nasljeđuju.

Naslijedit će svog oca potpuno jednakopravno zajedno s trenutnom suprugom svog oca i drugom polubraćom ili polusestrama, koji bi se mogli roditi ocu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija