Jump to content

Otkup tavana


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

stanujemo na 4 katu zgradu u kojoj bismo željeli otkupiti dio tavana koji se nalazi iznad našeg stana te ga povezati sa našim stanom u jednu cjelinu (kao dvoetažni stan). Ostali stanari su to voljni prihvatiti jer bismo mi preuzeli sanaciju cjelokupnog krovišta iznad tog dijela koji bismo otkupili a za ostatak bi platili u novcu. Ono što me zanima je slijedeće:

- kolika je prosječna cijena "golog" tavanskog prostora po m2 (zgrada je stara 50 godina i nalazi se u užem centru Zagreba-ugao Zvonimirova-Heinzelova ulica),

- negdje sam čula da smo u tom slučaju dužni osigurati parkirno mjesto, a nije mi jasno zbog čega jer bismo mi ionako taj prostor koji bi otkupili povezali sa svojim stanom u jednu cjelinu.

- svi stanovi u zgradi upisani su u knjigu poleženih ugovora.

 

Molim Vas ako mi netko može odgovoriti na ova pitanja i eventualno me uputiti od čega prvo krenuti.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Trebali bi angazirati ovlastenog arhitekta da vam izradi idejno rjesenje (projekt) za rekonstrukciju vaseg dosadasnjeg stana u dvoetazni stan s tavanom.

Na takav prijedlog bi Vam ostali stanari trebali dati suglasnost ako su suglasni i onda idete u upravni postupak ishodjenja lokacijske i gradjevne dozvole.

Da li takvo sto mozete uciniti u vasoj zgradi informacije mozete potraziti u zupanijskom uredu gdje se izdaju lokacijske i gradjevne dozvole, gdje bi mogli vidjeti po GUP-u ili drugom prostornom planu za tu zonu gdje se zgrada nalazi, da li se tavan moze prenamjeniti u stambeni prostor. :idea:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija