Jump to content

Vip pretplata, molim Vas hitnooooooo!!!! Imam samo 8 dana!!!!!


anonimno

Preporučene objave

Inace sam apsolventica prava, ali svejedno zelim provjeriti stanje situacije u kojoj se trenutno nalazim, naime sad mi je dostavljeno rjesenje o ovrsi s datumom 17.09.2002, i dug koji bih morala platiti, naime, i da mi krene ovrha, nemam nista u privatnom vlasnistvu, nisam zaposlena niti osigurana (o tome duga prica)....da li svejedno u roku od 8 dana od dostave rjesenja trebam uloziti prigovor zastare, tj, da li ima mjesta zastari????

Buduci da mi je tek sad dostavljeno rjesenje staro 3 godine...malo sam u panici pa ne mogu racionalno zakljuciti??? Znam da sud o zastari ne vodi racuna ex offo, tu se spominje neki zastarni rok od godinu dana....toga se i sjecam iz zoo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko je ovršni postupak pokrenut u roku od godine dana od nastanka potraživanja, zastara neće nastupiti, bez obzira na to kada je rješenje o ovrsi doneseno i vama dostavljeno.stoga,ako postoji osnova za zastaru,uložite prigovor.prigovor možete uložiti i ako smatrate da niste napravili dugovanje za koje Vas terete,ali to morate moći dokazati.rok za izvršenje rješenja o ovrsi je 10 godine,i sve do tada oni mogu provoditi ovrhu,a u tom roku ćete vjerovatni imati plaću ili neku imovinu na kojoj se ovrha može provesti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jos podataka sto se datuma tice,a u vezi je s mogucnoscu prigovora zastare...recimo, buduci da su u pitanju 4 racuna...prvi je s datumom dospijeca 3.9.2001, a rjesenje o ovrsi je doneseno 17.9.2002, da li bar na taj racun mogu staviti prigovor zastare??? buduci da ostali dospijeli racuni u odnosu na rjesenje nemaju taj razmak od godine dana...ali i to bi mi puno znacilo!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazi nećeš fulati ako uložiš prigovor zastare. Ja bih osporavao navode iz rješenja u cijelosti, pa u parnicu. Možeš im doskočiti na način da tražiš dokaz o dugovanju i to originale analitičkih kartica, kao i dokaz da su te opomenuli prije pokretanja ovršnog postupka. Oni to neće moći dokazati je nemaju tvoj potpis na dostavnici s opomenom. Mislim da bi se isplatilo ući u parnicu. Uzmi odvjetnika radi troškova!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Prigovor ulažeš u ovom slučaju Općinskom sudu u roku od 8 dana.Ukoliko ima zastare, provjeri prvi račun-datum dospjeća računa sa danom predaje ovršnog prijedloga Sudu.rok zastare je jedna godina od dana dospjeća računa.

Sa druge strane možeš se javiti odvjetniku koji zastupa VIP i dogovoriti se sa njim o obročnoj otplati duga na više rata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija