Jump to content

tužba nakladnika i novinara


anonimno

Preporučene objave

moja obitelj je pretrpjela šok nakon objave članka u novinama s potpuno pogrešno intoniranim i naslovom i činjenicama. iz cijeloga članka, kao što sam već rekao i iz samoga naslova, razvidno je da je urednik zajedno s novinarom nastojao u potpunosti diskreditirati i ocrniti moju obitelj. jasno mi je da objavom tog članka ima štofa za tužbu za klevetu, uvredu i povredu časti.

savjetujući se s prijateljima i u potrazi za dobrim odvjetnikom svi govore kako je tužba protiv novina trošak koji nikome neće donijeti satisfakciju, već unaprijed izgubljen proces.

molim za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o tome da se novinar najavio s namjerom da napiše izvješće, a od izvješća je nastao komentar sa osnova činjenica koje su odgovarale da se moja obitelj prikaže u javnosti u najlošijem svjetlu. sve ostalo što je izjavljeno a što nije išlo u prilog uređivačkoj politici nije navedeno (naravno). članak je također objavljen bez autorizacije iako je obitelj zamolila novinara da to napravi. članak je supotpisao urednik koji nije kontaktirao s nijednim članom obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za tužbu je bitno samo da se radi o iznošenju neisitina, a da je pri tom to naštetilo vašoj časti ili ugledu. Dakle ako je on iznio nešto što je istinito, a da pri tom nije iznio i nešto zbog čega ste vi bolja osoba, to još uvijek nije kleveta.

 

Dakle jedino neistine ulaze u obzir, ali pri tom treba računati da novinari po kaznenom zakonu mogu objavljivati svašta ako dokažu da su imali razloga vjerovati u istinitost objavljenog.

Drugim riječima novinari stvarno jesu zaštićeni, ali to ne znači da ne mogu odgovarati.

 

Inače mogli ste tražiti ispravak objavljenog po Zakonu o javnom informiranju (mislim da se tako zove zakon) i oni su bili dužni to objaviti ako su vaše tvrdnje utemeljene

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija