Jump to content

Šta da radim? Plaćam ručak za dobru ideju...


anonimno

Preporučene objave

Situacija je slijedeća:

 

Obiteljska imovina između ostalog je sadržavala i česticu sa starom kućom pored koje posjed sa trgovinom ima "lokalni šerif", dugogodišnji hdzovac, sada hspovac sa debljim slojem veza i izraženom spremnošću da potkupi sve što treba...

Uglavnom, 10-tak godina on se na sve načine pokušava domoći našeg zemljišta kako bi dobio prostor za proširenje svoje trgovine.

Upravo prije desetak dana djelomično (zasad) mu je to i uspjelo.

Moja teta koja ima preko 60-tak godina i godinama već živi sama u Njemačkoj. Ostala je bez posla i sada tamo živi od socijalne pomoći.

 

Prije nekih mjesec dana ona upoznaje čovjeka s kojim stupa u "vezu" ako se to tako zove u tim godinama.

Već nakon 3 (slovima: tri) tjedna veze lik već ima njenu punomoć za pokretanje ostavinske rasprave i za prodaju njenog vlasništva.

Ubijedio ju je da će za novac koji dobije prodajom kupiti apartman na moru u kojem će živjeti zajedno.

 

Žena nije previše pametna i nasjela je na igru, potpisala je sve što je ovaj tražio.

 

Sve punomoći ishođene su u troje: moja teta, "lover" i lokalni šerif.

U roku od tjedan dana "lokalni šerif" mi pokazuje da je postao vlasnik 3/4 čestice o kojoj se radi.

 

1/4 smo vlasnici ja i moj brat.

 

Šerifčina nam je dobrodušno ponudio da ako nam je stalo do svoje tete da prepišemo našu 1/4 na nju, da bi on nakon toga mogao i to kupiti.

(doslovce tim riječima)

 

A ako ne pristanemo na to (a nećemo) da će nas tužiti da ga ometamo u njegovim planovima koje on ima na toj čestici.

 

Napominjem da sam na toj čestici i u toj kući (koja je doduše sada u stanju za rušenje) rođen i proveo svoje djetinjstvo i stvarno ne želim ostati na ovakav način bez toga.

 

Sve vodi na to da su ova dvojica cijelo vrijeme u dogovoru kako bi uspješno izvela cijelu operaciju. U međuvremenu sam saznao da je "lover" u Njemačkoj bio u zatvoru zbog kritvorenja novca...

 

Moram priznati da sam prilično očajan, jer ja i brat smo ostali bez djedovine sa mafiozom za vratom, a teta gotovo sigurno te novce neće nikada vidjeti...

 

Ima li tko kakvu ideju što bih mogao učiniti?

 

Da li nas on može natjerati sudskim putem da mu moramo prepustiti moju i bratovu 1/4 vlasništva?

 

Da li on na bilo koji način može bez moje i bratove suglasnosti srušiti kuću ili graditi nešto na tom zemljištu?

 

 

Unaprijed zahvaljujem na svakoj dobroj ideji, a ako je i ostvarljiva - plaćam ručak autoru...Veliki problem - lokalna mafija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajoj, ne znam sve okolnosti pod kojim je teta prodala zemljište, ali možda bi se moglo ustati tužbom na pobijanje tog ugovora zbog mana volje pa ici dokazivati da teta nije bila svjesna što potpisuje, da je vec jako stara, neuka itd. Samo odredbe o manama volje kao razlogu pobojnosti ugovora sudska praksa tumaci vrlo strogo. Medjutim, dobar odvjetnik bi to mogao izboriti. drugi problem je, kod pobijanja, rokovi. Naime postoje strogi rokovi u kojima se moze tuziti na pobojnost, 1 godina odkad ste saznali za razlog pobojnosti (tj.vasa teta), ali ukupno 3 godine od sklapanja ugovora. Ako su rokovi ok, isplatilo bi se dati slucaj dobrom civilisti od odvjetnika. A sto se tice vase 1/4, vlasnistvo je nepovredivo, ne moze vam ga oduzeti. Barem ne redovnim putem, a koga on moze i u kojoj mjeri izmuljati tj platiti na gruntovnici, to je nazalost druga stvar i je hrvatska realnost da je nazalost sve moguce.

Moj savjet;provjerite rokove i trazite dobrog odvjetnika koji se bavi građanskim pravom, isplatilo bi se platiti ako vam je u stanju vratiti 3/4 nekretnine.

 

P.S.ovo što vam je rekao da ce vas tuzit da ga ometate u njegovim planovima, to su tlapnje, ne postoji takva tuzba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali teoretski moze traziti razvrgnuce suvlasnicke zajednice. Cak u tom postupku moze, ako dokaze poseban interes, traziti da se suvlasnistvo razvrgne isplatom, dakle da vještak prcjeni nekretninu ( ako je mafija on ce lako platiti vjestaku da procjeni nize nekretninu) i onda vas isplati,a on postane vlasnik cijele nekretnine. TO sam sad gledao u Zakonu o vlasnistvu i pitao principala i bojim se da morate u ozbiljnu borbu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Može ovo

 

može ono,

 

ali samo zato što je čovjek politički aktivan i u strankama ka desno, ne znači da je nepošten.

 

On ima pravo pitati da mu se proda ono što svaki dan gleda, naravno da nema pravo otimati, ali kad je vam tako silno stalo do te kuće zašto vi niste na vrijem pitali tetu i molili ju molili lili ili li i .... ?

 

 

Bolje bi vam bilo da sada čim više zaračunate svoju 1/4 jer vas on može sudski po zakonu goniti da mu to prodate ili da se fizički razdjelite.

 

U komunizmu se od 80 tih godina branilo za novce kupovati građevinsko zemljište. Međutim danas se novcem ne kupuju samo kruh, mlijko, jaja meso ..

auta košulje već i nekretnine.

 

Osobno imam bogatog susjeda koji kupuje aute ko kuća velike, a da ih nema gdje parkirati stoga je svaki dan pokušavao uzurpirati nečiju površinu, a kad mu je jednog dana čovjek pred nosom kupio ono što je cijeli život on gledao (on sin parizančine, udbaša i komunjare!) i upravo ono što graniči s njegovim, poludio je i odlučio ubiti ovoga dotepenca.

Koji jadnik!

Kad je pak "dotepenec" ogradio svoje ovaj komunistički krele je 100 puta zvao policiju, komunalne redare grđevinsku inspekciju i td... tvrdeći da je to zemljište JAVNO DOBRO!

 

Ovi svi kako dolazili tako i odlazili....

 

On krele sada lupa glavom o zid . Komunjara glavom tuče jer komunisti sporo uče temeljna načela kapitalizma da se stvari ne otimaju bombams bombicama pištoljima strojnicama, već se kupuju novcem i to ne bilo kakvim novcem kojeg danonočno štmba komunjarska tvornica novca i koji ima stopu inflacije 10000% godišnje već "konvertibilnim" "čvrtim" trulokapitalističkim, prokletim... novcem...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija