Jump to content

centar za socijalnu skrb-posredovanje


barb

Preporučene objave

Molim pomoć, odgovor na pitanje vezano za Centar za socijalnu skrb i njihovo posredovanje prilikom rastave braka. Obavila sam s mužem ročište na Sudu zatim i posredovanje u Centru. U našem zadnjem i jedinom posjetu centru rekla nam je gospođa da ćemo u roku od 30 dana dobiti njihovo riješenje (mišljenje) poštom. Sada je već prošlo više od tri mjeseca a još ništa nismo dobili! Kad zovem ili idem osobno kod njih kaže mi ista ta gospođa da će poslati ovaj tjedan ali još ništa nismo dobili. PITANJE GLASI: Ima li Centar zakonsku odredbu u kojem roku treba poslati riješenje? Koliki je taj rok? I na kraju što mogu ja napraviti da to riješenje dobijem ŠTO PRIJE. :-?

Molim vas ako mi netko može odgovoriti što prije, žurno mi je, muž ima psihičkih problema i njegovo se stanje iz dana u dan mijenja i zato mi je bitno da što prije dobijem razvod barak. Inače dogovorili smo se za sporazumni razvod.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da je czss-ima nadležan gradski ured za socijalnu skrb, zdravstvo ... oni obično reagiraju tek kad im se zaprijeti da ćete se "nažalost morati obratiti gradskoj upravi"... (čula sam, nažalost kasno za mene da mi pomogne ovo da u mom ubrzaju sve ono kroz što sam prolazila te zbog njihove nesposobnosti da donesu makar onu privremenu mjeru koja vrijedi do pravomoćnosti presude sad sam gdje sam) ali možda vama pomogne. Lijepo ih nazovite (CZSS- ali smirenoi, uljudno, bez da vide da se sekirate ili da ih nedajbože histerično napadate..) i recite da ćete, ukoliko ne reagiraju promptno o svemu pismeno i usmeno izvijestiti pročelnika nadležnog ureda pri gradskoj upravi. Jer da morate voditi brigu o dobrobiti vašeg vlastitog djeteta, što je i istina ukoliko sve ovo stoji za supruga vam. I tražite od njih savjet i pomoć kako da pomognete suprugu-jer ako je u tako lošem psihičkom stanju, uh, ipak je tata vašem djetetu i mora vam biti u interesu da mu pomognete da počne liječenje, bez obzira što se rastajete... . Kako sam čula, kad se obratite ovako centrima, onda se itekako "probude".... sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

djete nemaa veze sa mirinjem a posredovanje ide u slucaju kada centar odlucuje sa kim ce djete ostati zivjeti do konacnog razvoda braka.Brak razvodi sud i misljenje css moze se izravno dostaviti sudu.Sto se tice vaseg muza i razvod to bi moglo potrajati u slucaju da se vas bracni partner razboli a vi ga ostavljate u tesko psihickom stanju to bi moglo odgoditi rastavu braka.

barb je napisao:

Ma imamo dijete, zato smo i bili u Centru na mirenju. Dijete ima 6 godina. Sina je Sud normalno dao meni do okončanja procesa ali muž ga ima pravo viđati kad to želi, a to je meni problem jer zna biti u teškim psihičkim stanjima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedno veliko hvala na vašim odgovorima i savjetima! Pribojavala se i jesam da bi njegovo stanje bila prepreka u procesu rastave, sa strane Suda i muževe. U centru smo i prije pokretanja rastave bili na razgovoru zbog njegovih problema, do sada su bili susretljivi i uljudni. Muž se liječi već 6 godina, odlazili smo i obiteljskom terapeutu, no s vremenom njegovo stanje se pogoršavalo. Trenutno nije psihotičan, agresivan, maničan, imamo uredu odnos, mogu s njim lijepo komunicirati, no nažalost izrazito je depresivan, viđa se sa sinom kad poželi ali u mojoj prisutnosti. Sada dok je "stabilan" , dok prihvaća liječenje i dok se on i sam slaže s mojom odlukom o rastavi voljela bih da se to riješi što prije. Teško je s psihičkim bolesnicim, ja sam na sve načine pokušala svom mužu pomoći, te liječenja, te razgovori, te preuzimanja sve obaveze, brige i obiteljske probleme na svoja leđa no kad je došao trenutak da strahujem za svoje dijete i sebe odlučila sam prekinuti naš brak.

Imam još jedno pitanje. Zna li netko kakvu odluku Sud donosi o viđanju djeteta ako je otac psihički nestabilan? U mom slučaju, muž je bio hospitaliziran 6 puta, trenutno se liječi, ima više dijagnoza, primarna je bipolarni poremečaj.

Još jednom hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija