Jump to content

uznemiravanje preko interneta


woven

Preporučene objave

Jedna osoba mi se javila preko msn progama i koja je vrlo brzo počela s provokacijama i vrijeđanjem, na što sam ja nažalost uzvratila također uvredama, sada prijeti da će moju sliku poslati u Plavi Oglasnik s kompromitirajućim sadržajem pored. Neke njegove podatke imam, iako ne sve. Zanima me kako to spriječiti i postoje li ikakve osnove za prekršajnu prijavu, iako se nadam da se osoba samo našalila. Koliko god bila uvjerena da se ljudi ne bi upuštali u takve gluposti, ovaj tip se ne čini previše normalan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vam osoba prijeti kakvim zlom (objavljivanje npr. obnaženih slika), možete je prijaviti policiji, ali ćete progon morati poduzeti privatnom tužbom nakon što policija odradi posao.

 

Ako slučajno ta osoba traži da vi nešto učinite ili ne učinite, a da će usuprotnom objaviti vaše fotke, onda bi se radilo o težem djelu (iznuda) i policija bi promptnije reagirala i osoba bi mogla završiti čak i u pritvoru.

 

U svakom sluačju držite se istine i ako ste u strahu zaprijetite mu da ćete sve prijaviti policiji i čuvajte sadržaje MSN poruka na vašem kompjuteru za svaki slučaj.

Također ne prijetite više osim policijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija