Jump to content

odluka o privremenoj alimentaciji


kox

Preporučene objave

Molim da mi pomognete.

 

ja i suprug se rastajemo sporazumno, imamo dijete, dijete zivi s menom i on mora placat alimentaciju.

Odradili smo prvu raspravu na sudu u kojoj je samo zakljuceno da odemo na mirenje. Mirenje smo prosli i sad cekamo raspravu( koja ce bit za kojh 5 mjeseci, za koji ce moje djete biti bez alimentacije) koja ce to sve potvrditi i zavrsiti.

Medutim problem je u alimentaciji, ona je dogovorena ali on ne placa.

E sada sutkinja nije bila sigurna, kaze prije je bilo tako CZSS bi donio odluku o privremenoj alimentaciji koja je bila ovrsna, ali od kad se mijenjala ovlast ona vise nije sigurna, novca za odvjetnika nemam. Zna li neko kako da dodem do alimentacije biz zavrsene konacne rasprave??

Stoga molim da mi pomognete da dodem do te f.. alimentacije.

THX

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi htjeo da te razocaram ali mozda ti moje iskustvo moze nesto pomoci .Razveo sam se prosle god, sve je proslo brzo

i s malo komplikacija, medjutim ja nisam imao nikakvo rjesenje nego sam novac sam na pocetku dao na ruke a posle sve preko konta. Na 1 rocistu nisam se nni pojavio ali zato jesam na 2 jer je doslo do komplikacija sa vidjanjem djeteta .Odmah ispred sudnice dozivio sam sok bivsa i njen odvjetnik su me napali da ne dobiva alimentaciju, ali se iznenadila kad sam iz dzepa izvadio uredno uplacene alimentacije. U sudnici bla -bla i onda pitanje bivsoj i njenom odvjetniku da li dobijaju ugovorenu alimentaciju na vrijeme, nasto oni odgovaraju potvrdno DA, zatim upit sutkinje sta cemo sad ako ja trazim povrat te alimentacije jer kao nisam je bio obavezan uplacivati,

na sto sam odgovorio sa ne i odreko se prava zalbe.

E sad da li vi imate pravo na privremenu alimentaciju ja va m ne mogu reci ali bi bilo lijepo ako se bivsi nije sjetio da ima djete da se obratite css posto ce to potrajati pa da ga oni pozovu i pokusaju nagovoriti da pocne uplacivati alimentaciju jer ipak su ti novci za potrebe vaseg djeteta.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalosno je to da u ovoj državi jadni čovjek nemože ništa riješiti ako ne tuži vi budite uporni i malo strpljivi jer vam pravo na neplaćanje alementacije nemože niko oduzeti i tražite da vam se plate svi zaostaci i neodustajte jer je sramotno da se nije i sam sjetio platiti alementaciju za dijete i da se sami dogovorite o iznosu alementacije.

Želim vam da uspijete u svojim pravima i da ih što prije ostvarite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No comments da sutkinja NE ZNA.. pa tko onda bi trebao znati. Uglavnom, da ne drvim po istome i da vas ne zastrašujem sa realnošću, pročitajte malo po forumu kakva iskustva imaju drugi (i ja među njima) u svezi alimentacije. Čini mi se da ukoliko vaš uskoro bivši odlučiti se inatiti i ne plaćati, da ćete imati puno muke na tu temu . Zato ukoliko je to ikako moguće pokušajte dogovoriti sa suprugom. Znam da idealistički zvuči, jer se ne rastajemo uglavnom zato što se išta možemo dogovoriti, no ipak ima svjetlih primjera tata koji ne stavljaju bivšu sa djecom u isti koš. A takvima se često bivše inate, unatoč njihovoj dobroj volji i želji i ljubavi s kojom žele sudjelovati u dječjim životima. Svakako ostanite nadasve dobra MAMA i korektna bivše, i nastojte koliko god više možete dogovorno riješiti stvari. Ostali pls, ispravite me ako griješim, no nisam čula ni za kakvu dosada "ovršnu alimentaciju" odnosnno rješenje koje izdaje CZSS ako se nije nešto u međuvremenu promijenilo. Znam samo da je svojedobno CZSS donosio "privremenu mjeru" do donošenja konačne presude po predmetu (trebali su u međuvremenu to preuzeti sudovi pa se pojavila nova instanca na sudu a to je sudski savjetnik za roditeljsku skrb, znam jer sam išla i kod te osobe uz odlaske na centar, ali se ništa nije desilo osim još jednog mučilišta i vrijeđanja od strane supruga, ovaj put na sudu a ne na CZSS-U9 pa baš i nisam sigurna da postoji tzv "privremena ovršna alimentacija" ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ono što podrazumjevate pod pojmom preivremene alimentacije jest:

- czss ne određuje iznos niti visinu iznosa

- ako se traži od njih privremeno povjeravanje djetea do ppravomoćne sudske odluke oni pitaju je li i koliko onaj drugi voljan sudjelovati u uzdržavanju djeteta. Meni su ženice na centru bile "toliko ljubazne" da su mi objasnile da koliko god ponudi prihvatim i ne bunim se jer u njihovim ingerencijama nije prinuda u smislu iznosa već samo ovršnost rješenja

- rješenje centra je pravomoćno u roku od 15 dana koliki je rok žalbe, no na žalost onih koji bi rado izbjegli plaćanje pouka o pravnom lijeku ima i nastavak "žalba ne odgađa ovrhu rješenja". Pa kako za djecu tako ni za uzdržavanje djece

- po dovršetku sudskog procesa rješenje se donosi i u dijelu dugovanja tj. dosuđeni iznos se računa od kada je tužba za razvod stigla na sud, te se određuje da se dug isplati u cijelosti jednokratno u roku od 10-15 dana od pravomoćnosti rješenja. To zvuči divno, no realno biva moguće za ostvarenje nakon svih preipetija žalbi, županijskog suda itd.

- mome se bilo nakupilo 32.000kn i jako sam se potrudila da mi ih i isplati. I jest. U roku.

Ne zaslugom funkcioniranja sustava, doduše, već mojim potezom u trenu kad je bivši napravio bar 4 greške u koracima pa nije imao kud.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija