Jump to content

Hitno-istrazno rociste-okrivljenik?


korisniksam

Preporučene objave

Na tom ročištu će te malo ispitati istražni sudac na istražni zahtjev državnog odvjetnika, a sve povodom kaznene prijave oštećenog (po njegovom prijedlogu) za kazneno djelo prijetnja. Znači nekom si možda prijetio, ovaj je to prijavio (predložio kazneni progon) i sada ide postupak. Teoretski je moguće doći do faze suđenja i presude, i svih drugih radnji kao i za klasično kazneno djelo po službenoj dužnosti.

Recept: Odvjetnik po potrebi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako prijava bude odbačena od strane tužiteljstva, isto će o odbačaju ili odustanku izvijestiti oštećenoga koji može dalje sam, a ne više po službenoj dužnosti goniti tebe.

Isto tako ti možeš progoniti tu osobu, prvenstveno zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela, a također možeš i nastaviti sa nekim drugim postupcima protiv te osobe koja te navodno lažno prijavila. Sjedni sa svojim odvjetnikom i on će te najbolje upoznati sa svim opcijama.

Rezultat svega će biti veliki troškovi za tebe, "oštečenoga" i za državu, a satisfakcija i nije nešto. Nakon vjerovatno dugog postupka gubi se iz vida bit stvari a ostaje samo gorčina.

Pokušaj odmah na tom ročištu vidjeti gdje je problem i isti riješiti, jer se vjerovatno radi o nesporazumu i lošoj komunikaciji. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da napomenem da sam odbačaj od strane državbnog odvjetništva ne znači da ste lažno prijavljeni (vjerojatno to i sami znate). Prijaviti osobu za lažno prijavljivanje može opet biti vaše lažno prijavljivanje ako znate da je osoba imala osnovu za podnošenje kaznene prijave (uh komplikacija :-o )

Drugim riječima ako netko zna da se ne radi o kaznenom djelu pa ipak podnese prijavu, taj je počinio djelo. Ako pak ne zna da se ne radi o kaznenom djelu ili je prijava odbačena zbog beznačajnosti, nedostatka dokaza ili sličnih razloga, nema govora o kaznenom djelu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija