Jump to content

Stručni ispiti - ZNR i ZOP


ZastoJa

Preporučene objave

Ja najviše volim nabrajati činjenice, pa idem redom:

1. po struci ing.kem. tehnologije, a od prije par mjeseci i dipl.ing.sig. smjer zaštite na radu. Još ostao smjer zaštite od požara za izraditi diplomski.

2. ukupno 3 godine i 4 mjeseca staža u dvije prerađivačke tvornice na radnom mjestu tehnologa, a trenutno u trećoj radim kao kontrolor u proizvodnji.

3. iskreno- to radim jer nakon diplome iz ZNR-a nisam uspjela naći ono što sam htjela (iako još uvijek tražim, naravno) - rad tvrtki za ZNR ili školi ili sl....uglavnom u struci......tako da sada radim na r. mjestu za SSS i u skladu s tom sam i plaćena.

4. htjela bi se sama prijaviti za polaganje stručnog ispita iz ZNR-a ili ZOP-a kad diplomiram najesen. Čini mi se da si time povećavam šanse za drugi posao.

 

Pravilnik o polaganju stručnog ispita stručnjaka zaštite na radu, čl.5 kaže da: "U djelatnosti poljoprivrede, lova i šumarstva, ribarstva, rudarstva, prerađivačke industrije, opskrbe električnom energijom, plinom i vodom, u građevinarstvu, prometu, skladištenju i vezama, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, te kod poslodavaca koji zapošljavaju invalidne osobe kao i u obrazovnim ustanovama s laboratorijima i radionicama praktične nastave polagati ispit za stručnjaka zaštite na radu može osoba koja ima:

 

– visoku stručnu spremu odgovarajućeg smjera i najmanje pet godina radnog iskustva u struci ako će kod poslodavca kod kojeg je ustrojena služba zaštite na radu raditi kao voditelj službe u iz članka 3. točke 1. ovoga Pravilnika,

 

– najmanje odgovarajuću višu stručnu spremu i tri godine radnog iskustva u struci ako će kod poslodavca raditi kao stručnjak iz članka 3. točke 2. i 3. ovoga Pravilnika,

 

– najmanje odgovarajuću srednju stručnu spremu i godinu dana radnog iskustva u struci ako će kod poslodavca raditi kao stručnjak iz članka 3. točke 4. ovoga Pravilnika.

 

U ostalim djelatnostima polagati ispit za stručnjaka zaštite na radu može osoba koja ima:

 

– najmanje višu stručnu spremu odgovarajućeg smjera i najmanje tri godine radnog iskustva u struci ako će kod poslodavca kod kojeg je ustrojena služba zaštite na radu raditi kao voditelj službe u iz članka 3. točke 1. ovoga Pravilnika,

 

– najmanje odgovarajuću srednju stručnu spremu i dvije godine radnog iskustva u struci ako će kod poslodavca raditi kao stručnjak iz članka 3. točke 2., 3. i 4. ovoga Pravilnika."

 

Dakle, pitanje: nakon svega navedenog- mogu li ja na taj ispit ili ne? Ako sam si dobro protumačila, moram imati iskustva u ZNR- u (ili ZOP-u)...a to nemam (iako mi je stari poslodavac obećao napisati nekakvu potvrdu da sam radila i na tim poslovima, ako mi zatreba)...a za fakt znam da su neki radili par godina kao referent prodaje i hop!- evo ga sa stručnim......kao na račun stručne spreme jer je tip ustvari bio ing. strojarstva bez ijednog dana rada u ZNR-u....dakle? Help, :moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti, ali ovo se odnosi na državne službenike....za to bi trebala raditi u PU, Inspektoratu ili sl. što bi i bilo ono što ja želim, ali mi je dostižnjia neka ovlaštena ustanova za ZNR, a za to mi treba stručni ispit koji provodi Ministarstvo gospodarstva......a kad pitaš tamo "Ne možemo mi ulaziti u tumačenje zakona".....pa en znam tko može...ispada da se možeš probati prijaviti, pa bumo vidli, te odbiju ili pozovu...ma, ak sam iskrena, više ti niti ja ništa ne kužim.... :jesamglup:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija