Jump to content

zaustavljanje zbog crvenog svjetla


test001

Preporučene objave

pozdrav svima,

zanima me vrlo jednostavno pitanje no nikako nemogu naći točan odgovor.

ukoliko policija zaustavi nekoga zbog prekršaja prolaska kroz crveno svjetlo, dali vozač potpisuje neki zapisnik o prolasku kroz crveno svjetlo?

 

konkretno:

može li policajac zaustaviti nekoga zbog nevezanja pojasa, naplatiti kaznu / izdati onaj papirić o kazni / a eventualno natrpati i prolazak kroz crveno ako se svađa s vozačem bez znanja vozača da mu se osveti za svađu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji na mjestu na kojem se promet upravlja uređajem za davanje znakova prometnim svjetlima, ne zaustavi svoje vozilo na znak crvenog svjetla i izreći će mu se i dva negativna boda.

 

Vozaču motornog vozila će se izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva do šest mjeseci.

 

O natrpavanjima prekršaja nije vrijedno trošiti slova. Okrivljeniku na stoji na raspolaganju prekršajni postupak (pričekati prekršajni nalog) u kojem može iznijeti svoju obranu, isto tako policajac će biti saslušan kao svedok u tom postupku, pa će se pitanje natrpavanja prekršaja tamo rješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija