Jump to content

obiteljska braniteljska mirovina


brankazg

Preporučene objave

Djeca, posvojenici i pastorčad do navršene 15. godine života, odnosno ako su na školovanju do kraja propisanog trajanja redovitog školovanja, ali najkasnije do navršene 26. godine života, a ako su nesposobna za privređivanje, dok ta nesposobnost traje, uz uvjet da je nesposobnost nastupila prije navršene 15. godine života, odnosno za vrijeme redovitog školovanja prije navršene 26. godine života ako je školovanje prekinuto zbog služenja vojnog roka ili bolesti, pravo na obiteljsku invalidninu ove osobe mogu koristiti i za vrijeme služenja vojnog roka, odnosno trajanja bolesti do navršene 26. godine života, a nakon toga najviše još za onoliko vremena koliko su zbog služenja vojnog roka, odnosno bolesti izgubile od redovitog školovanja, ako je redovito školovanje nastavljeno prije 26. godine života.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brankazg je napisao:

Molim ako mi netko može odgovoriti dali djeca smrtno stradalih branitelja koja su navršila 26 godina i dalje ostvaruju pravo na mirovinu, ako je koriste 12 mjeseci nakon prestanka redovnog školovanja,kao i obiteljsku invalidninu? Hvala unaprijed

Imaju pravo pod istim uvjetom kao i kod obiteljske invalidnine (da su nezaposleni, što se dokazuje potvrdom od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - danom zaposlenja gube navedena pravo).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija