Jump to content

Kako će to na kraju ispasti?


bena

Preporučene objave

Znam da ćete odmah reći da je ova tema već sto puta bila objavljena,ali ipak vas molim za odgovor i to konkretan i točan.Hvala.Živim u roditeljskoj kući sa ženom i djetetom.Kuća ima prizemlje od oko 100 m2,prvi kat iste kvadrature te isti takav tavanski prostor koji bi želio urediti .Do sada sam već uložio u prvi kat i prizemlje oko 15 000 eura.Moj otac je nedavno oporukom naslijedio stan u kojem već živi moj brat.Budući da je moj djed,čiji je bio stan, dobio stan od vojske stan je trebalo otplaćivati.Od kad brat tamo živi on ga i otplaćuje.Zanima me kako će se podijeliti te dvije nekretnine nakon smrti roditelja.Odnosno ako otac koji je stan naslijedio,daruje bratu stan da li i taj stan ulazi na kraju u ostavštinu?Naime bojim se da ja ne uredim kuću od temelja do krova ,a da je poslije moram dijeliti s bratom.Točnije,pitam vas ako se stan dijeli na pola i ako se kuća dijeli na pola,da li mogu bratu ponuditi da se odreknem prava na stan ako se on odrekne prava na kuću.Cijelo ovo vrijeme ja se brinem o roditeljima,a brat samo dolazi u posjet.Nemojte mi spominjati ugovor o dosmrtnom ili doživotnom osiguranju jer to ne dolazi u obzir.Kako da se osiguram?Da li da mi roditelji daruju polovicu kuće prije nego što nastavim s ulaganjem?Negdje sam načuo da sve što sam do sad uložio,makar i imam račune ne znači ništa jer nisam ulagao u svoje nego u roditeljsko.Uređujući kuću želio sam da i meni i roditeljima bude bolje,a na kraju ispada da ću sve morati dijeliti s bratom.Molim vas pomozite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste sa ( jednog dana) pokojnim roditeljem živjeli u istoj zajednici, tada možete tražiti da se iz njegove ostavine izdvoji imovina,koja odgovara vrijednosti vašeg doprinosa (rada, ulaganja), tj. onoliko za koliko se imovina ostavitelja povećala zbog vašeg doprinosa.

Inače, što se tiče brata, darovani stan će ući u ostavinu samo ako to vi zatražite, tj. ako zatražite da se vrijednost tog dara uračuna vašem bratu u njegov nasljedni dio.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija