Jump to content

Ovrha Tele2


Ante1986

Preporučene objave

Dakle, imam dug kod Tele2, došao je prijedlog ovrhe. Primam mirovinu od roditelja (obiteljsku) i to mi je jedini prihod, drugih primanja nemam. Mogu li mi zapljeniti cijelu mirovinu? Mogu li od suda tražiti otplatu u ratama? Poslao sam dopis njima da odustanu od ovrhe te pristanu na obročno plaćanje... Čekam odgovor, al zanima me što mi slijedi.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte da nije samo prijedlog, ima li žig "rješenje o ovrsi" na poledjini? I, vjerojatno su stavili ovrhu općenito na imovini?

istina je da im je najbrži put da se naplate preko mirovine koju primate i vjerojatno će tako i napraviti, ako vam se ne jave na vašu ponudu. Ne mogu vam plijeniti cijelu mirovinu, već samo 1/3 do konačne isplate (tu uračunajte glavnicu i kamate i troškove postupka).

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

... sjeli mi na račun od obrta sa troškovima ovrhe... Platio sam glavnicu, a aoni su mi sjeli s cifrom u kojoj je uračunata i ta glavnica koju sam platio i troškovi koje nisam i kamate... Da li mogu tužiti javnog bilježnika? Jer mi je račun u blokadi zbog njihove ne tako male cifre.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne možete tužiti javnog bilježnika jer on samo donosi rješenje i daje potvrdu pravomoćnosti. sve ostale radnje poduzima ovrhovoditelj, tako da zatražite od ovrhovoditelj ada vam uračuna i taj dio koji je plaćen. ukoliko vam skinu više, imate pravo na povrat više plaćenoga, pa ako ne budu isto dobrooljno učinili idete tužbom na stjecanje bez osnove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija