Jump to content

rat-mir 60-40%


gip

Preporučene objave

Već sam u mirovini cijelu ovu godinu i čekam rješenje. Za sada imam privremeno rješenje i akontaciju od 2000kn. Teško preživljavam uz hrpu kredita i minusa i što da vam kažem..počeo sam iztraživati gdje je zapelo.Navodno je moj predmet dugo bio kod Taborskog, a sad je u Trpimirovoj na kompletiranju.E, ta mi je teta rekla da mi je opća mirovina i postotak 60-40 u korist rata što prije nisam znao.Zanima me da li se neko žalio na takav postupak ili je obnovio postupak i kako je prošao? Znam dosta njih koji su bolje prošli s omjerom,a nisu vidili rata i sigurno imam uvjete za bolji postotak.Dragovoljac sam,dobar ratni put,20%RVI,PTSP F62.0.

Što mi je činiti i na koji način? Molim provjereni odgovor. Puno hvala!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ideš na žalbu zbog određenog omjera, predlažem ti da to učiniš tek po primitku rješenja sa utvrđenim iznosom mirovine, jer onda dobivaš određenu ti mirovinu i ne ostaješ na akontaciji. Osobno podnosio sam žalbu na omjer Središnjem uredu HZZMO-a, s predoćenjem dodatne dokumentacije i utvrđenim ne dostacima prilkom obrade predmeta, no dobio sam odbijenicu, normalno što ne znači da će biti i u tvom slučaju, ali iz mojih izvora rijetko promijene omjer. Obnova postupka poradi pogoršanja bolesti, možda je bolja opcija. U biti možeš iskoristiti obje mogućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gip je napisao:

OK,hvala,još me zanima taj 2.dio-da li se mogu zeznit, ako obnovim postupak ili se žalim ,pa da mi smanje omjer?

U postupku ostvarivanja mirovine, kada se rješava o žalbi, drugostupanjsko tijelo može žalbu odbiti (ako ste se žalili na omjer, on će u tom slučaju ostati isti kao u prvostupanjskom rješenju) ili je može uvažiti, poništiti prvostupanjsko rješenje i donijeti novo rješenje koje je će za vas biti povoljnije (znači, povoljniji omjer). Dakle, što se tiče omjera, on može ostati isti ili biti povoljniji za vas, a ne može se smanjiti na vašu štetu.

Ista je priča i u postupku utvrđivanja novog omjera invalidnosti zbog pogoršanja zdravstvenog stanja (mada se navedeni postupak kolokvijalno naziva "obnova", riječ je o dva potpuno različita postupka te ih ne bi trebalo brkati).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija