Jump to content

tko je višak u školi


WERT

Preporučene objave

Moj problem je slijedeći:

kolegica i ja u školi predajemo isti predmet.Naredne školske godine neće biti dovoljan broj sati za popunjavanje obiju satnica.To naravno ima za posljedicu da je jedna od nas tehnološki višak.

Jedna ima dijete od 4 godine pa prema kolektivnom ugovoru ima prednost,a druga ima više godina staža i ranije je došla u kolektiv.Koja je višak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, a odredit će ga (uz savjet pravne službe ministarstva ako treba, osobno nazočila napućivanju ravnatelja) na sljedeći način: ZOR kaže kako pri otkazivanju, a tu se radi o poslovno uvjetovanom otkazu, treba voditi računa o starosti, stažu i teretima uzdržavanja. Svaka stavka jedan.

Pa ide križaljčica:

osoba A ima godinu više=1:0

osoba B ima 2-3 djece=1:1

osoba A ima 2 godine staža više=2:1 za osobu A

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na iskustva u školama, stanica ove godine zasigurno nije pala radi imjena nastavnih planova jer se to zbilo prošle školske godine. Dakle, može se raditi o smanjenom broju razdrednih odjela, pa smanjenje i nije tako drastično da bi jedna osoba u potpunosti bila višak. Vjerojatno će joj stoga dati otkaz ugovora o radu (na puno radno vrijeme) s ponudom izmjenjenog ugovora (na nepuno radno vrijeme), što će biti popraćeno i pripadajućom otpremninom, ovisno o godinama provedenim kod istog poslodavca (u ovom slučaju, bilo koja škola se računa kao isti poslodavac ako je bez prekida).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima.

Jer se odredbe glede otkaza primjenjuju i na otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora.

MZOS je već naviklo na te sheme i neće biti nikakvih problema glede isplate.

A ako se radi o poslovno uvjetovanom otkazu sa pripadajućim otkaznim rokom dužan je isplaćivati punu plaću prema ugovoru koji otkazuje, izdati pismenu obavijest kako zaposlenik nije dužan dolaziti na posao (navedu obično organizacijske razloge), te ne isplaćuje prijevoz odnosno ne plaća karte prijevoza. Otpremnina tada biva isplaćena u roku od 30 dana po isteku otkaznog roka, a realno MZOS to isplati mjesec kasnije. I naravno, u roku od 6 mjeseci ako se i ukaže potreba ne smije na tom radnom mjestu zaposliti nekog prije nego to ponudi osobi kojoj je otkazan ugovor. Uz sve to je dužan i obavijestiti Gradski ured i prijaviti osobu u otkaznom roku uslijed poslovno uvjetovanog otkaza, što tu istu osobu izbacuje na vrh prioriteta pri zapošljavanju u skladu s kolektivnim ugovorom. A svaki je ravnatelj po objavi natječaja dužan od Gradskog ureda dobiti suglasnost da zaposli nekog drugog, ako oni u evidenciji nemaju takvih osoba.

 

Slobodno provjerite u sindikalnoj središnjici, uz savjet: pravnik koji je obično tajnik je bolja adresa od čelnišva.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija