Jump to content

kako napraviti iz vlasništva suvlasništvo????


anonimno

Preporučene objave

je napisao:

A zašto se ne može samo očitovati volja kao što to kaže članak 75 stavak 1 zakona o vlasništvu'Zar se volja ne može očitovati i usmeno?

 

Odgovor leži već u istom članku stavak 2 iz kojeg izdvajam:

"...da bi bilo uspostavljeno i pravo vlasništva na posebnim dijelovima zgrade u korist suvlasničkoga dijela nastaloga tom diobom, trebaju se ispuniti i pretpostavke pod kojima je moguća uspostava prava vlasništva na posebnim dijelovima zgrade,..."

 

Pretpostavka je dakle etažni elaborat koji je jedini oblik očitovanja zakonski prikladan za uknjižbu posebnih dijelova. Zakon o vlasništvu ne poznaje niti jedan drugi oblik.

 

Ovaj članak se u praksi često primjenjuje kada investitor npr. stambene zgrade dok je još samovlasnik izvrši etažiranje objekta i onda vrši prodaju, a s druge strane se zgrade prema zakonu više ionako ne mogu upisati u zemljišne knjige bez etažiranja, pa taj članak čini smisao da bi se taj pravni krug zatvorio.

 

Jedanki učinak ima i u slučaju Vašeg oca koji može kuću etažirati kako mu je volja poštivajući određene principe etažiranja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija